COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan, cel mai bogat paznic din lume

Chiar dacă este băgat în politică până în gât încă din perioada în care mima că este jurnalist echidistant şi se producea pe scena pusă la dispoziţie de Realitatea TV, Rareş Bogdan nu a înţeles mare lucru din politică. Domnul Bogdan parcă nu l-ar fi văzut pe Ludovic Orban căzând în doar câteva luni de la înălţimea funcţiilor de prim ministru şi de preşedinte de partid. Şi parcă nu l-ar vedea pe Florin Cîţu urmând acelaşi traseu ca Ludovic Orban, la numai câteva săptămâni de când acesta conducea sigur pe el ”echipa câştigătoare”. Şi pentru că nu a înţeles mare lucru din politică, Rareş Bogdan se şi vede peste un an şi jumătate, deci peste un an şi jumătate, şi nu după o lună şi jumătate, membru al Guvernului României.

48992 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan, cel mai bogat paznic din lume

COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan, cel mai bogat paznic din lume

Rareş Bogdan a promis că va demisiona din Parlamentul European pentru a putea fi membru al Guvernului României începând cu data de 25 mai 2023, atunci când sunt prevăzute schimburi de ministere între PNL şi PSD, şi când funcţia de premier ar trebui să ajungă la liderul PSD, Marcel Ciolacu. Domnul Bogdan spune că nu-i plac aroganţele domnului Ciolacu şi de aceea acesta are nevoie de o supraveghere specială.

Dacă-i pe aşa, atunci domnul Bogdan ar trebui să demisioneze încă de pe-acum din Parlamentul European, pentru că domnul Ciolacu, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, poate influenţa negativ şi decisiv mersul coaliţiei, iar până în mai 2023 s-ar putea alege praful şi pulberea de aceasta. Însă, Rareş Bogdan spune că nu poate renunţa acum la naveta la Bruxelles pentru că ”am nişte proiecte de încheiat”. Care proiecte, numai dumnealui ştie. Însă, domnul Bogdan este de înţeles într-un fel, pentru că într-un an şi jumătate domnia sa ar pierde indemnizaţia de la Parlamentul European de peste 100.000 de euro şi nu s-ar mai putea bucura de diurna zilnică de 320 de euro, atunci când este la parlament.

Fiind unul din cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL, Rareş Bogdan a fost participant activ la negocierile pentru formarea noii majorităţi parlamentare şi pentru aprobarea programului de guvernare. Coaliţia are programate şedinţe în fiecare zi de luni, la care ar trebui să participe şi domnul Bogdan. Dar cine ştie, poate acesta va participa, dar pentru asta ar trebui să chiulească de la Parlamentul European şi atunci şi-ar neglija proiectele pe care spune că le are în lucru.

Aşadar, Rareş Bogdan se vede peste un an şi jumătate membru al Guvernului României, însă nu se ştie la ce minister: ”Pe un portofoliu pe care nu vi-l dezvălui acum, dar voi veni în guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute. (...) Peste un an şi jumătate îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar, voi veni în Guvernul României să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie şi va respecta programul de guvernare. Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ce trebuie în guvern”. Deci, Rareş Bogdan nu vine în Guvern ca să facă ceva pentru România, ci doar pentru a-l păzi pe Marcel Ciolacu. Şi pentru că domnul Bogdan habar nu are ce minister ar putea primi, aceasta ar putea cere înfiinţarea unui minister special pentru el, aşa cum s-a înfiinţat un minister pentru Gabriela Firea, de pildă. Un minister al pazei lui Marcel Ciolacu, la care Rareş Bogdan să fie singurul angajat. Cu averea acumulată ca aşa-zis jurnalist şi ca europarlamentar, şi cu indemnizaţia de ministru al Pazei lui Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan ar fi cel mai bogat paznic din lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici