COMENTARIU Sorin Avram: Salariul preşedintelui Iohannis, redus cu 20%

Timp de două luni, preşedintele Klaus Iohannis ne-a învăţat că trebuie să ne spălăm pe mâini, să mâncăm dacă ne este foamne, să bem apă dacă ne este sete şi să dormim dacă ne este somn. Ei, dar greul de-abia acum începe pentru domnul preşedinte, fiindcă acesta va trebui să-i înveţe pe pensionarii cu pensii de 1.000 de lei sau de sub 1.000, care nu sunt deloc puţini, cum să se descurce cu o pensie majorată cu doar 10 procente, în condiţiile în care viaţa este din ce în ce mai scumpă.

11587 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Salariul preşedintelui Iohannis, redus cu 20%

COMENTARIU Sorin Avram: Salariul preşedintelui Iohannis, redus cu 20%

Raportul agenţiei de rating Standard & Poor’s arată că „pensiile vor creşte cu aproximativ 10%. Asta va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021”, iar o creştere mai mare a acestora ar însemna implicaţii negative serioase asupra finanţelor publice. După cum se ştie, în România, rapoartle agenţiilor internaţionale se execută, nu se discută.
Probabil că mulţi dintre pensionari, inclusiv cei cu pensii mici spre foarte mici, ar înţelege că într-o perioadă afectată grav de epidemia de COVID nu este de unde, pentru că economia nu a funcţionat, iar multe afaceri aducătoare de venituri la buget s-au închis parţial sau definitiv. În plus, mare parte din fondurile rezervate investiţiilor publice aducătoare de venituri au fost redirecţionate către importurile de materiale sanitare de protecţie, aparatură medicală, medicamente, substanţe dezinfectante, etc. Probabi că mulţi dintre pensionari, inclusiv cei cu pensii mici spre foarte mici, ar înţelege că nu se poate aplica legea care prevede mărirea pensiilor cu 40% şi nu ar lua în serios strigătele de pe margine ale Opoziţiei, care solicită majorarea pensiilor cu procentul prevăzut în actul normativ.

Însă, pensionarii poate ar înţelege, dar în acelaşi timp şi-ar pune întrebarea: pentru mine nu se găsesc 400 de lei în plus la pensie, statul oferindu-mi numai 100 de lei, aşa cum a vrut să dea şi Ceauşescu înainte de a fugi cu elicopterul din balcon, dar de unde se găsesc bani pentru salariile mari ale şefimii şi pentru pensiile din cale-afară de nesimţite ale unor diferite categorii sociale?

O întrebare dificilă pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, stăpânul ”Guvernului Meu”, adevăratul premier al României. În declaraţia de avere a domnului Iohannis datată 5 iunie 2019 se arată că acesta, în calitatea sa de preşedinte al României, a încasat într-un an 165.100 de lei, adică a avut un venit lunar de 13.758 de lei.

Or, pensionarilor le-ar fi greu să accepte că cineva care cîştigă mai mult de 13 ori decât ei şi care dispune de fonduri, locuinţe şi maşini de protocol vine şi le cere lor să trăiască cu numai 1.100 de lei pe lună. Alta ar fi situaţia dacă cel care de două luni ne învaţă că trebuie să ne spălăm pe mâini, să mâncăm dacă ne este foamne, să bem apă dacă ne este sete şi să dormim dacă ne este somn ar veni şi le-ar explica frumos pensionarilor de ce nu sunt bani pentru mărirea pensiilor cu 40%, iar apoi ar anunţa că i-a cerut Guvernului Său să-i reducă salariul cu un 20%, să spunem, reducere valabilă şi pentru miniştri, parlamentari, primari şi consilieri locali şi judeţeni, şi că a solicitat în acelaşi timp impozitarea serioasă a pensiilor din cale-afară de nesimţite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici