COMENTARIU Sorin Avram: Tot românul ştie, Cîţu-i meserie!

3249 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Tot românul ştie, Cîţu-i meserie!

”Toţi românii trebuie să ştie! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în sumă de 12.058.345 Euro! #RomaniiTrebuieSaStie”.

Acesta este anunţul triumfător al ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, care ar fi fost de-a dreptul emoţionant până la lacrimi dacă cele peste 12 milioane de euro ar fi provenit din banii ţinuţi la saltea ori în bănci de Florin Cîţu. Numai că banii aceştia sunt din taxele şi impozitele românilor ori din împrumuturi externe. Pentru omul obişnuit suma este una uriaşă şi sigur are darul de a-l impresiona, însă să te lauzi că ai plătit 12 milioane de euro din visteria statului în care anual se învârt zeci de miliarde de euro nu înseamnă nimic. Şi, la urma urmei, ministrul Cîţu nu a făcut ceva ieşit din comun, ci a procedat cum au procedat şi omologii săi din celelalte ţări membre ale Uniunii Europene.

Poate ar fi fost mai interesant pentru ”toţi românii” să ştie ce îi aşteaptă anul viitor, iar pentru asta priceputul şi neobositul ministru de finanţe ar trebui să prezinte o ciornă a proiectului de buget pentru anul viitor. ”Toţi românii” ar vrea să ştie câţi bani vor fi pentru învăţământul online, pentru spitale, pentru salariile din educaţie şi din sănătate, şi pentru sprijinirea celor care sunt angajaţi în domenii puternic afectate de criza sanitară.

”Toţi românii” ar vrea să ştie dacă anul viitor vor avea cum să se descurce cu masa, cu casa, cu copiii de vârstă şcolară şi cu părinţii pensionari. Dacă domnul Cîţu ar face o postare în care să prezinte, în mare, alocările bugetare pentru Sănătate, Educaţie şi Protecţie Socială, dar şi pentru investiţii, de-abia atunci acesta va avea rezultatul aşteptat: multe mesaje de felicitare însoţite de scandări de genul ”Tot românul ştie, Cîţu-i meserie!”. 12 milioane de euro plătite în avans pentru vaccinul anti-COVID care încă nu există nu înseamnă nimic. În afară de campanie electorală pe bani publici, evident.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici