COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Noi, cei din tribuna a II-a

756 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Noi, cei din tribuna a II-a

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Noi, cei din tribuna a II-a

A început Campionatul European de fotbal iar Bucureştiul este gazda a patru meciuri.

La primul, pe Arena Naţională, au ţinut să participe ca invitaţi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, un vice-prim ministru, miniştri, primarul general.

Domniile lor s-au tolănit boiereşte în fotoliile lojei oficiale şi s-au înfruptat, la propriu şi la figurat, din exclusivităţile tribunei oficiale.

La acelaşi meci, Gică Hagi, Gică Popescu şi Dorinel Munteanu, şi-au cumpărat bilete şi au privit partida din tribuna a II-a.

Motivul ?

Nu s-a gândit nimeni să-i invite.

Ruşinos !

Acolo, în tribuna a II-a, printre muritorii care îi adulează, cei trei mari sportivi s-au împlinit cu dragostea fanilor de-o viaţă şi au participat simplu la bucuria  sportului care i-a făcut celebri.

Celebritatea nu au păstrat-o numai pentru ei.

Ea s-a răsfrânt asupra României, pentru că pe tricourile lor era scris mare cât să vadă toată lumea, România.

Valoarea lor a dat valoare României iar România le e datoare.

Sigur, s-ar naşte întrebarea cât de datoare le e România politicienilor din tribuna oficială, ei fiind în postura, evident nemeritată, de privilegiaţi.

Întrebarea e retorică, iar comparaţia cu cei trei campioni ar fi trivială.

Am înţeles că politicienii aceia, amatori de glorie de împrumut, au invocat că n-ar fi ştiut că Hagi, Popescu şi Munteanu s-ar afla „dincolo”.

Primul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă era să întrebe unde sunt fotbaliştii de glorie, nu numai cei trei, iar în lipsa lor ar fi trebuit s-o şteargă cât mai repede.

Locul lui Hagi, Popescu şi Munteanu şi a colegilor din „generaţia de aur” era, este şi va fi numai în tribuna oficială.

Acolo s-ar regăsi în recunoştinţa pentru ceea ce au făcut pentru numele de român.

Recunoştinţa e floare rară iar politicienii în cauză, conştient sau nu, nici nu contează, au confirmat-o şi cu această ocazie.

Ticăloşia însă este a FRF.

Am auzit din partea acesteia replici demne de filmele cu proşti.

Zic ei că n-au nici o vină, UEFA le-a repartizat biletele, iar ei n-au făcut să le distribuie.

Cui ? Am văzut...

Frustrat de faima celor trei mari, complexat de Gică Popescu în special şi duşmănos cu acesta, preşedintele federaţiei s-a regăsit, stupid şi fudul, într-un gest de mârlănie.

Nici măcar rezerva fanionului de la colţul terenului n-ar merita să fie.

Un gest grobian, o ruşine cât toate stadioanele României...

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici