COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: „Say no !”

1393 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: „Say no !”

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: „Say no !”

E un slogan lansat de Prima Doamnă a Americii, Nancy Reagan.

Sloganul acesta însoţea campania de descurajare a minorilor de a consuma droguri oferindu-le diverse modalităţi de a spune „Nu”.

EUROPOL a preluat sloganul şi l-a plasat sub o altă campanie, proprie, de luptă împotriva abuzului sexual asupra minorilor.

Acest tip de abuz îngrozitor a devenit o problemă tot mai acută.

Umanoizi abjecţi pentru care dispreţul reprezintă mult prea puţin, îşi asigură o sursă de venit consistentă din astfel de practici.

Locul preferat de acţiune al acestor nemernici, îl reprezintă reţelele de socializare.

La adăpostul anonimatului internaut, devin tot mai agresivi.

Şi-au însuşit o anumită abilitate persuasivă care se bazează pe naivitatea copiilor, pe credulitatea sau teribilismul lor, pe starea lor de sărăcie, ori exploatându-le o anumită stare emoţională.

Pervers şi ticălos, îi îndeamnă pe copii să se fotografieze ori să se filmeze în ipostaze de sexualitate explicită şi să le trimită imaginile.

Ceea ce urmează este şantajul cu răspândirea imaginilor respective pentru a obţine bani sau alte avantaje, inclusiv sexuale.

Sigur, imaginile alea sunt vândute mai departe unor terţi, site-uri sau alţi  amatori de pornografie infantilă, alţi nemernici şi ei.

De ruşine sau frică, de cele mai multe ori, victimele se poziţionează greşit şi răspund şantajului acestor nemernici.

EUROPOL a creat chiar şi un videoclip, suficient de explicit pentru a le da copiilor şi mai ales părinţilor mecanismele de prevenţie.

N-ar fi deloc rău să-l accesaţi, fie pe site-ul EUROPOL, fie pe cel al Poliţiei Române.

Veţi găsi informaţii utile, inclusiv privind blocarea imaginilor respective prin mecanismele create de Google, You Tube, Twitter sau Instagram.

Din nefericire, copiii României sunt atacaţi în acest mod din ce în ce mai mult.

În timpul ăsta, politicieni şi influenceri de-ai noştri, docţi, gravi şi cam inconştienţi, sunt preocupaţi de educaţia sexuală în şcoli.

Nu prea văd să-i intereseze efectele sexualităţii precoce.

Las’ că-i interesează pe nemernicii  ăia...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici