Ion Cristoiu: Cum ne-a păcălit de două ori Klaus Iohannis prezentând omida drepte fluture

  • Ion Cristoiu: În cadrul unei festivităţi amintind de grandioasele spectacole de pe stadion în cinstea lui Nicolae Ceauşescu, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul de atunci, Ludovic Orban, printre altele şi preşedintele al Partidului Meu, zis şi PNL, lansează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
  • Ion Cristoiu: Planul în varianta de montaj literar-artistic prezentată de Preşedinţie şi de PNL lăsa să se înţeleagă că toate problemele social-economice ale României vor fi rezolvate pe baza acestui plan, altfel spus pe baza banilor veniţi de la Bruxelles
  • Ion Cristoiu: După învestirea Guvernului, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dezvăluit opiniei publice că Planul lansat în cadrul montajului literar-artistic al cuplului Iohannis-Ludovic Orban a fost respins de UE. Nu corespundea prin nimic exigenţelor UE vizînd trecerea la economia alimentată de energia verde
2570 afişări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cum ne-a păcălit de două ori Klaus Iohannis prezentând omida drepte fluture

Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis ne-a păcălit de două ori, în noiembrie 2020 şi martie 2021, prezentînd drept document final o ciornă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care a fost trimisă la Bruxelles pentru a obţine cele 30 miliarde de euro alocate României de UE.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„În cadrul unei festivităţi amintind de grandioasele spectacole de pe stadion în cinstea lui Nicolae Ceauşescu, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul de atunci, Ludovic Orban, printre altele şi preşedintele al Partidului Meu, zis şi PNL, lansează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ce înseamnă acest plan din punct de vedere practic?

Uniunea Europeană adoptase cu ceva timp în urmă o decizie istorică:

De a ajuta cu fonduri uriaşe ţările membre ale Uniunii Europene ca să iasă din Pandemie.

Cu acest prilej, Uniunea Europeană, axată deja pe Green Deal, adică pe noua revoluţie industrială – trecerea de la energia pe gaz şi pe carbon, la energia pe hidrogen şi regenerabilă, aşa-zisa energie verde –, a considerat că banii trebuie investiţi de ţările membre în noua industrie. Dacă o luăm de la capăt în multe domenii ale economiei – a socotit Uniunea Europeană – n-are rost să ne întoarcem la industria hrănită cu energia tradiţională. Să facem saltul la industria hrănită cu energie verde. Statele membre au fost mandate să facă planuri naţionale de folosire a banilor repartizaţi – repartizaţi după criterii obiective şi nu după influenţa preşedinţilor sau premierilor la Bruxelles – în aşa fel încît Uniunea Europeană să le aprobe printr-un procedeu destul de complicat.

Lansarea într-un spectacol de sunet şi lumini a PNRR-ului românesc se voia momentul culminant prin care naţiunea era anunţată că regimul Iohannis a întocmit acest plan şi îl va trimite la Bruxelles. Românii au fost convinşi că acesta e Planul. Spun, acesta e Planul, deoarece planul în varianta de montaj literar-artistic prezentată de Preşedinţie şi de PNL lăsa să se înţeleagă că toate problemele social-economice ale României vor fi rezolvate pe baza acestui plan, altfel spus pe baza banilor veniţi de la Bruxelles. Banii pe care noi, românii, nu i-am fi văzut în veci dacă nu era Klaus Iohannis. Deja, chiar de-a doua zi după adoptarea de către Uniunea Europeană a deciziei de sprijinire a economiilor naţionale, maşinăria de propagandă prezidenţială, avînd în centru Presa miluită şi cea pe cale de a fi Miluită, a cultivat teza unui Klaus Iohannis care a obţinut pentru România, la început, fireşte 80 de miliarde de euro, apoi acest 80 de miliarde a devenit 30 de miliarde. Klaus Iohannis era mai ceva decît tătucul Stalin, ba chiar mai ceva decît Moise. Moise aducea evreilor Tablele Legii date de Dumnezeu în preajma unui foc. Klaus Iohannis aducea românilor un tren de valută pe care românii urmau să-l cheltuiască într-o veselie desăvîrşită.

Au venit alegerile din 6 decembrie 2020.

Pe baza acestui basm electoral, PNL a cîştigat totuşi 25% din alegători.

După alegeri, la Ministerul Fondurilor Europene a venit Cristian Ghinea de la USRPLUS. La puţin timp după investirea guvernului, ministrul a dezvăluit opiniei publice din România că Planul lansat în cadrul montajului literar-artistic al cuplului Iohannis-Ludovic Orban a fost respins de Uniunea Europeană:

Nu corespundea prin nimic exigenţelor Uniunii Europene.

Exigenţe, repet, vizînd trecerea de pe economia alimentată de energia tradiţională, pe economia alimentată de energia verde.

După un moment de bîlbîială, Klaus Iohannis şi liderii PNL au recunoscut că acest Plan a fost trimis Guvernului României spre refacere.

A început o vastă campanie intitulată <Se lucrează la noul PNRR>. S-a lucrat în văzul tuturor, cu convocarea liderilor Coaliţiei la Cotroceni, ca să vadă lumea că Documentul e supervizat de domnul Diriginte al Guvernului. Pe 17 martie 2021 Klaus Iohannis a ieşit la fereastra Palatului Cotroceni şi ne-a anunţat, cotcodăcind victorios, că s-a realizat un nou PNRR. Acest PNRR va fi aprobat de guvern şi va fi trimis la Bruxelles. Ca şi data trecută, lansarea noului Plan, cel de-al doilea Plan, a fost prilej de montaje literare-artistice din partea propagandei prezidenţiale.

Şi în acest caz planul era prezentat ca un fel de factotum, ca o revărsare de lapte şi miere asupra României, care primea 30 miliarde de euro pe de-a moaca, fără să facă nimic, numai şi numai pentru că România e condusă de nimeni altul decît Klaus Iohannis.

Şi cu aceşti bani se rezolvau toate problemele României: de la rata mare de divorţuri pînă la numărul mare de WC-uri din fundul curţii.

Miercuri, 21 aprilie 2021, seara, la România9, Dan Barna, vicepremier care răspunde şi de relaţia cu Uniunea Europeană, a anunţat că Bruxellesul a retrimis spre refacere Planul. Cel de-al doilea plan lansat cu atîta tam-tam de către Regimul Klaus Iohannis. Mai mult, sub presiunea primarilor PNL, prin plan au fost cerute aproape 10 miliarde de euro pentru investiţii locale. Un primar voia să vîre gaz. Un altul voia să-i cumpere fiică-si o rochie de mireasă; un alt primar voia să-şi facă un jacuzzi de proporţiile unor Terme din Roma antică. Cei de la Uniunea Europeană şi-au făcut cruce. Era limpede că cei 30 de miliarde urmau să fie daţi pentru a orienta economiile naţionale să treacă de pe energia clasică pe energia verde. Românii păreau a nu fi înţeles asta. Al doilea Plan avea aceleaşi hibe ca şi primul. Erau beţi sau erau şmecheri, adică români?

Opoziţia şi minima presă independentă au vorbit de două respingeri ale Planului. În replică, preşedintele a susţinut că n-a fost vorba de Planuri, ci de nişte drafturi concepute pentru ca Uniunea Europeană să spună dacă sînt bune sau nu, dar mai ales, pentru a ne arăta ce să corectăm.

Toate bune şi frumoase!

Cei care au trîmbiţat că Planul din 26 noiembrie 2020 şi Planul din 17 martie 2021 sînt Planurile bătute în cuie, trimise la Bruxelles spre aprobare au fost chiar autorităţile române.

Prin urmare, Klaus Iohannis ne-a păcălit de două ori prezentînd o ciornă drept Document.

Altfel spus, o omidă drept fluture.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici