Ion Cristoiu, după ce premierul a apărut în studiourile TVR: Florin Cîţu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pe el premier

  • Ion Cristoiu: Marţi, 22 iunie 2021, în studiourile TVR a apărut însuşi Florin Cîţu. De ce a evitat pînă acum premierul Televiziunea publică? Pentru că nu-i asigura, cum se întîmpla la Digi Tv, un interviu de tip masaj făcut cu întrebările. Acum, după proţăpirea în fruntea TVR a Pupilicii, lui Florin Cîţu i s-a putut garanta că poate scoate din puţul gîndirii sale orice găleată cu nerozii
  • Ion Cristoiu: Interviul a fost pentru Florin Cîţu prilejul de a ne dezvălui ce crede el despre Parlamentul României. Din punctul de vedere al celui vîndut de Gruparea anti-Orban drept Marele Reformator, drept Salvatorul muribundului PNL, Reforma va fi făcută prin Ordonanţe de urgenţă şi nu prin legi.
  • Ion Cristoiu: Dincolo de faptul că Florin Cîţu anunţă o premieră în istoria postdecembristă – reformarea ţării prin ordonanţe de urgenţă, menite să ocolească Parlamentul, chiar dacă acest Parlament l-a ales pe el premier şi nu invers, se pune întrebarea: Klaus Iohannis ce crede? Mai e Parlamentul de acum Parlamentul Meu?
4403 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, după ce premierul a apărut în studiourile TVR: Florin Cîţu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pe el premier

Ion Cristoiu: Florin Cîţu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pe el premier

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prin declaraţiile că va reforma România prin ordonanţe de urgenţă şi nu prin legi adoptate de Parlament, Florin Cîţu spune că forul legislativ care l-a desemnat premier este anacronic, antireformist şi conservator, contrazicându-l astfel pe preşedintele Iohannis.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Nu s-ar putea spune că prin TVR nu bate vîntul schimbării. Pupila (sau mai degrabă Pupilica) lui Ludovic Orban, o anume Ruxandra Săseanu, de cum s-a văzut în biroul de Director General, şi-a pus mîinile în şold şi umflîndu-şi foalele a început să sufle cît o ţineau obrăjorii. De îndată pe coridoarele celei mai birocratice instituţii din România a pornit să bată vîntul schimbării. Şi ca urmare a acestui vînt, marţi, 22 iunie 2021, în studiourile TVR a apărut însuşi Florin Cîţu. De ce a evitat pînă acum premierul Televiziunea publică? Pentru că nu-i asigura, cum se întîmpla la Digi Tv, un interviu de tip masaj făcut cu întrebările. Acum, după proţăpirea în fruntea TVR a Pupilicii, lui Florin Cîţu i s-a putut garanta că poate scoate din puţul gîndirii sale orice găleată cu nerozii, fără ca autorul interviului să-i atragă atenţia că se uită la el o ţară-ntreagă. Înflorit ca un trandafir de la butoniera unui mire de atmosfera slugarnică de la TVR, Florin Cîţu s-a întrecut pe sine în materie de nerozii spuse în direct şi cu ochii larg deschişi. Astfel Florin Cîţu a prezentat românilor incendiul de la Spitalul de copii din Iaşi ca pe un mare succes al Guvernului condus de el şi al regimului condus de Klaus Iohannis. Argumentul forte? Putea fi o tragedie. Cum însă n-a fost înseamnă că Guvernul Florin Cîţu a obţinut un nou succes. Spitalul a luat foc doar. N-a ars din temelii cu pacienţi cu tot:

„Da, aveţi dreptate, am evitat o tragedie, este foarte bine, nu avem victime în primul rînd.”

Vaccinarea e un eşec. Un dezastru, dacă ne gîndim la angajamentele măreţe ale premierului. Pentru Florin Cîţu de la TVR-ul unde bate vîntul schimbării, eşecul vaccinării e o dovadă că Guvernul a avut un mare succes:

<Eu zic că în România suntem victimele propriului succes, până la urmă. Vedeţi că am avut o campanie de vaccinare care a pornit puternic şi am început să avem rezultate şi ele se văd în numărul de persoane infectate. Până la urmă, vaccinarea înseamnă imunizare, asta vrem, vrem, să imunizăm persoanele ca să avem o rată de infectare cât mai mică, ca să scăpăm de pandemie.>

Interviul a fost pentru Florin Cîţu prilejul de a ne dezvălui ce crede el despre Parlamentul României:

<Guvernul are un apetit mai puternic pentru reformă, ceea ce înseamnă că de acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Eu voiam să facem reformă prin Parlament. (...)

Decizia mea este aceea de a merge cu reforma prin ordonanţe de urgenţă. Noi aşteptăm după Parlament să se hotărască. Noi trebuie să facem reforme, să implementăm acele măsuri de reforme pe care am spus că le implementăm, pentru că toate nu le facem doar de dragul de a face, de a moderniza România, doar aşa de a spune. Nu! (...)

V-am dat soluţia. Guvernul îşi va asuma reformele.>

Din punctul de vedere al celui vîndut de Gruparea anti-Orban drept Marele Reformator, drept Salvatorul muribundului PNL, Reforma va fi făcută prin Ordonanţe de urgenţă şi nu prin legi. Aşadar, Florin Cîţu se înscrie în şirul celor care au considerat Parlamentul nu drept ceea ce e constituţional şi democratic – Principala instituţie a ţării – ci un apendice al Guvernului. Mulţi comentatori au ţinut să remarce faptul că Florin Cîţu face astfel declaraţii anticonstituţionale. Eu însă altceva ţin să observ în declaraţia asta stupefiantă. Teza Parlamentului anacronic, piedică în calea Reformelor, a europenizării României, a fost sloganul luptei lui Klaus Iohannis împotriva PSD. Timp de 6 ani – din 2014 pînă în 2020 – Klaus Iohannis şi-a justificat statul pe cuptorul de la Cotroceni prin faptul că Parlamentul era dominat de PSD. Au venit alegerile din decembrie 2020, Graţie disponibilităţii UDMR de a fi de pe Centură, Parlamentul României are o nouă majoritate. Klaus Iohannis a putut striga:

Am în fine Parlamentul meu!

Parlament cu care, în fine, voi face reforme.

Acest Parlament l-a ales pe Florin Cîţu premier.

Numai că premierul Florin Cîţu declară că Parlamentul care l-a ales pe el, Parlamentul care susţine Guvernul, e anacronic, conservator, antireformist, o frînă în calea idealurilor sale de resetare a României.

Dincolo de faptul că Florin Cîţu anunţă o premieră în istoria postdecembristă – reformarea ţării prin ordonanţe de urgenţă, menite să ocolească Parlamentul, chiar dacă acest Parlament l-a ales pe el premier şi nu invers, se pune întrebarea:

Klaus Iohannis ce crede?

Mai e Parlamentul de acum Parlamentul Meu?”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici