Ion Cristoiu; Guvernul pregăteşte o ofensivă mediatică împotriva speculanţilor care sug sîngele Cumpărătorului

  • Ion Cristoiu; Pun la dispoziţia Guvernului, cel care va întocmi forma finală a Ordonanţei, titluri luate din Scînteia lunii august 1947, cînd regimul deja comunist din România a declanşat ofensiva revoluţionară împotriva speculanţilor, pentru a fi trimise televiziunilor de ştiri ca burtiere pentru emisiunile speciale.
  • Ion Cristoiu; La conferinţa de presă de la spitalul Colentina, vizitat de Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a moaşelor, un ziarist i-a cerut preşedintele părerea despre rezultatele neliniştitoare ale unui Raport potrivit cărora „în România avem 44% dintre elevi care sînt analfabeţi funcţional”
  • Ion Cristoiu; Klaus Iohannis declară că el, ca preşedinte de două ori ales, şi-a făcut datoria finalizînd Programul România educată (...) Rezultatul muncii de cîţiva ani a Administraţie prezidenţiale a fost dat publicităţi sub forma unei broşuri pline de abstracţiuni şi încîlceli, prevăzută în final cu mai multe pagini cu poze.
6921 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu; Guvernul pregăteşte o ofensivă mediatică împotriva speculanţilor care sug sîngele Cumpărătorului

Ion Cristoiu; Guvernul pregăteşte o ofensivă mediatică împotriva speculanţilor care sug sîngele Cumpărătorului

1. A fost pus în discuţie publică Proiectul Ordonanţei de urgenţă privind combaterea speculei. Cetăţenii sînt invitaţi să vină cu amendamente şi propuneri. În calitatea mea de cetăţean nu numai plătitor de taxe şi impozite, dar şi de cumpărător din piaţă şi prin asta posibilă victimă a odioşilor speculanţi, propun ca Ordonanţa de urgenţă să prevadă pentru televiziunile de ştiri ale Coaliţiei de guvernămînt (Digi 24 şi Antena 3) emisiuni speciale mobilizării maselor populare împotriva bandiţilor de speculanţi, care sug sîngele Cumpărătorului. În acest sens, pun la dispoziţia Guvernului, cel care va întocmi forma finală a Ordonanţei, titluri luate din Scînteia lunii august 1947, cînd regimul deja comunist din România a declanşat ofensiva revoluţionară împotriva speculanţilor, pentru a fi trimise televiziunilor de ştiri ca burtiere pentru emisiunile speciale:

Ca şi în întreaga ţară, cetăţenii capitalei au făcut pe speculanţi să simtă mînia poporului;

Predaţi autorităţilor de către cetăţeni, primii speculanţi de alimente au fost internaţi în lagăr;

Muncitorii cer înlăturarea judecătorilor care au achitat pe speculanţi;

Cetăţenii Capitalei au declarat război speculanţilor;

Cu placarde şi cîntare la gît bandiţii speculei au fost duşi la Prefectura Poliţiei Capitalei;

Cetăţeni, muncitori, gospodine, Oriunde descoperiţi vreun speculant telefonaţi la Controlul Economic (Reclamaţiuni), sau la Controlul economic (Corpul de control) şi la Poliţia economică;

Telefoanele speculanţilor vor fi ridicate;

Şi-n cursul zilei de ieri, acţiunea populaţiei împotriva speculanţilor a continuat;

Demascaţi orice încercare de depăşi preţurile oficiale!

 

2. Pe site-ul Antenei 3, sub semnătura Redacţia Antena 3 (o premieră în istoria presei prostovane – o ştire e semnată de întreg colectivul de oameni ai muncii!) dimineaţă Vladimir Putin era pe masa de operaţie pentru un cancer terminal, iar după amiază acelaşi Putin, era viu şi nevătămat la Summitul organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă:

10:30 Publicaţia italiană La Stampa relatează, pe baza unor surse apropiate de Kremlin, că Vladimir Putin suferă de cancer şi a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale după ce a asistat la parada de Ziua Victoriei, de pe 9 mai.

Conform publicaţiei citate, Kremlinul ar fi pregătit două sosii pentru a-l înlocui pe Putin în eventuale apariţii publice.

16:00 Preşedintele rus Vladimir Putin a spus, luni, că «dacă extinderea NATO va fi însoţită de amplasarea de infrastructuri militare pe teritoriul Finlandei şi al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacţioneze».”

Minunea cu Lazăr e potrivit Scripturilor. Cea cu Vladimir Putin e potrivit tot Scripturilor. De la Cotroceni.

 

3. La conferinţa de presă de la spitalul Colentina, vizitat de Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a moaşelor, un ziarist i-a cerut preşedintele părerea despre rezultatele neliniştitoare ale unui Raport potrivit cărora „în România avem 44% dintre elevi care sînt analfabeţi funcţional”, „ aproape jumătate dintre elevii din România nu înţeleg ceea ce citesc la şcoală sau chiar şi în timpul liber.”

După ce a caracterizat fenomenul ca „extrem de îngrijorător” (ceea ce denotă un oarecare interes faţă de fenomen, altfel ar fi spus că e „foarte îngrijorător”), Klaus Iohannis declară că el, ca preşedinte de două ori ales, şi-a făcut datoria finalizînd Programul România educată:

„Partea care a revenit administraţiei prezidenţiale s-a terminat. Am pregătit conceptul, am pregătit pachetul şi l-am dat guvernului ca să transforme acest concept în text de lege, care va fi supus atenţiei parlamentului.”

 Rezultatul muncii de cîţiva ani a Administraţie prezidenţiale a fost dat publicităţi sub forma unei broşuri pline de abstracţiuni şi încîlceli, prevăzută în final cu mai multe pagini cu poze. 

Paginile cu poze vor fi de mare folos lui Nicolae Ciucă, pus de preşedinte, din cîte se vede, să transforme Conceptul în proiect de lege. După cîteva pagini străbătute cu un efort intelectual marcat de consumul fizic al urcării unui deal, premierul se va relaxa privind pozele. După care va deschide Pachetul să vadă dacă nu cumva Cotroceniul i-a trimis, o dată cu Conceptul, şi un baton de ciocolată.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici