Ion Cristoiu: Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României

  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis nu şi-a mişcat fundul (vorba poliţiştilor pitoreşti din filmele americane) pînă la Spitalul Colentina şi nu şi-a consumat ceva din energia sa pîlpîindă într-o conferinţă de presă împins de nevoia de a vorbi Populimii de ceea ce o doare, ci pentru a îndeplini un ordin dat de la Bruxelles.
  • Ion Cristoiu: În cadrul Războiului mediatic Occident-Rusia, în care nu sînt ocolite mijloacele propagandei şi agitaţiei bolşevice, s-a decis ca cetăţenii europeni să fie înştiinţaţi de către preşedinţi şi premieri că Vladimir Putin e responsabil şi de Criza social- economică pe cale de a deveni dezastru.
  • Ion Cristoiu: S-a decis asta nu pentru a da popoarelor o explicaţie propagandistică la înrăutăţirea vieţii cotidiane, ci pentru a-i mai administra o lovitură lui Vladimir Putin în cadrul Conflagraţiei mediatice mondiale
4656 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României

M-am înşelat amarnic în ediţia de joi cînd am pus conferinţa de presă a lui Klaus Iohannis dedicată dezastrului social economic intern alarmei date de Servicii, prin notele lor zilnice, despre creşterea nemulţumirii faţă de inflaţia care roade, ca un acid nevăzut, salariile şi pensiile, pregătind terenul pentru o asemenea scădere a puterii de cumpărare în România încît pentru a cumpăra un kil de roşii va trebui să mergi la piaţă cu o camionetă de bani. Socoteam că îngrijorarea provocată de această realitate îl va fi împins pe Klaus Iohannis să dea o fugă pînă-n Centru şi să ţină o conferinţă de presă în chestiuni interne, la un an de la conferinţa anterioară, dedicată stării pe dinăuntru a naţiunii. N-a putut scăpa decît celor beţi de zefirul de seară faptul că popasul la spitalul Colentina, pentru a le felicita pe moaşe de ziua lor internaţională, n-a fost altceva decît un pretext cusut cu aţă albă de a ţine conferinţa de presă. Convins că l-a trezit din somnul de un mandat şi ceva gîndul că trebuie să vorbească poporului român despre Criză, am pus pe seama a ceea ce francezii numesc C'est la faute à Voltaire cînd vor să desemneze găsirea unei explicaţii aiuritoare proclamarea drept principal vinovat a lui Vladimir Putin pentru dezastrul moldo- valah. 

M-am înşelat însă.

Klaus Iohannis nu şi-a mişcat fundul (vorba poliţiştilor pitoreşti din filmele americane) pînă la Spitalul Colentina şi nu şi-a consumat ceva din energia sa pîlpîindă într-o conferinţă de presă împins de nevoia de a vorbi Populimii de ceea ce o doare, ci pentru a îndeplini un ordin dat de la Bruxelles. În cadrul Războiului mediatic Occident-Rusia, în care nu sînt ocolite mijloacele propagandei şi agitaţiei bolşevice, s-a decis ca cetăţenii europeni să fie înştiinţaţi de către preşedinţi şi premieri că Vladimir Putin e responsabil şi de Criza social- economică pe cale de a deveni dezastru. S-a decis asta nu pentru a da popoarelor o explicaţie propagandistică la înrăutăţirea vieţii cotidiane, ci pentru a-i mai administra o lovitură lui Vladimir Putin în cadrul Conflagraţiei mediatice mondiale. 

Klaus Iohannis s-a grăbit să îndeplinească ordinul. Nu pentru a fi mai breaz decît ceilalţi primitori de ordin, ci pentru că, vineri la prînz, urma să plece în weekend. Petrecerea weekendului a fost şi este pentru preşedintele României ceva peste care cu greu se poate sări. Şi aşa s-a întîmplat că surprinzătoarea conferinţă de presă s-a ţinut joi.

Cine se îndoieşte o clipă că ieşirea preşedintelui n-a avut alt temei decît îndeplinerea unui ordin să-şi reamintească neapărat că Klaus Iohannis a pus dezastrul nu pe seama unei situaţii obiective – Războiul din Ucraina, Efectele Pandemiei, Criza energetică –, ceva în genul Asta-i viaţa, ci pe seama unei persoane, Vladimir Putin:

„Crizele nu se vor termina mîine şi situaţia complicată va continua, iar guvernul, parlamentul, politicienii la modul general îşi fac treaba.

Şi în multe situaţii se găsesc anumite soluţii, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului sau asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin – care a declanşat acest război împotriva Ucrainei.”

Desemnarea unei persoane drept singură responsabilă de tot ce se întîmplă rău în realitate e un truc folosit de propagandă pe vremea stalinismului. Duşmanul de clasă, pentru că el era persoana, răspundea de tot ce mergea prost în comunismul prezentat a fi cea mai bună dintre lumile posibile. De la absenţa alimentelor din magazine pînă la gropile de pe arterele de circulaţie – tot ce făcea viaţa cetăţeanului un infern rezulta din acţiunea duşmănosă a chiaburului. Drept pentru care chiaburul era înfăţişat gras, hulpav şi şiret.

Chiaburul anului 2022 e Vladimir Putin.

Nu e Vladimir Putin buhăit, dement, bandit, proprietar de averi incredibile?!

Dacă n-ar fi trebuit să se grăbească pentru a-şi face bagajele ca să plece a doua zi în weekend, mai mult ca sigur Klaus Iohannis ar fi revenit pe Internet cu o postare despre Chiaburul Putin. 

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici