Ion Cristoiu: O Diversiune anti-AUR a Puterii PNL-PSD care n-a făcut altceva decât să crească AUR în sondaje

  • Ion Cristoiu: Între 20 decembrie 2020 şi 25 noiembrie 2021, presa PSD a criticat Puterea de Centru-Dreapta, iar presa Coaliţiei a făcut toate jocurile Puterii, angajînd bătălii împotriva PSD. Coalizarea celor două Prese de casă a dus la formarea celei mai puternice prese a Puterii din postdecembrism.
  • Ion Cristoiu: Niciodată pînă acum nu s-au văzut efectele nocive ale formării Coaliţiei de Presă a Puterii ca în cazul atitudinii acestei prese faţă de întîmplările de la Parlament de marţi, 21 decembrie 2021. Faptele (adevăratele fapte, nu cele prezentate mincinos de Presa Puterii!) sînt cunoscute.
  • Ion Cristoiu: În cazul Diversiuni de marţi s-a pariat pe Coaliţia Presei de la Putere. Numai că autorii scenariului s-au dovedit nişte neghiobi. Dacă n-ar fi fost pătrunderea protestatarilor în curte, zbieretele PSD-iste, tărăboiul făcut de Presa Puterii, declaraţia lui Nicolae Ciucă, nici dracu din România profundă n-ar fi aflat că la Bucureşti s-a protestat împotriva certificatului verde.
13722 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: O Diversiune anti-AUR a Puterii PNL-PSD care n-a făcut altceva decât să crească AUR în sondaje

Ion Cristoiu: O Diversiune anti-AUR a Puterii PNL-PSD care n-a făcut altceva decât să crească AUR în sondaje

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că asaltul Parlamentului de către contestatarii introducerii certificatului verde a fost, de fapt, o diversiune, pusă la cale cu ajutorul presei puterii pentru a compromite AUR, dar care a avut efect invers deoarece partidul condus de George Simion a căpătat în urma protestului o aură de erou.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Printre alte efecte nocive ale Coaliţiei PNL, PSD, UDMR, Minorităţi, făcute şi îndrumate de Sultanul de la Cotroceni, se numără ivirea unei Coaliţii a presei puse în slujba Puterii. PNL şi PSD aveau, înaintea jurămîntului de investitură din 25 noiembrie 2021, fiecare, presa de casă, Trusturi, televiziuni, site-uri, bloguri. Presa de casă a PSD critica PNL şi alinta PSD. Presa PNL, în schimb, critica PSD şi alinta PNL. Cîtă vreme PNL a fost în concubinaj guvernamental cu USR, presa PSD a ţinut în şah şi USR, iar presa USR, mai puternică decît fiecare presă de partid, deoarece beneficiază de consultanţa Rezerviştilor, denunţa PSD. Cum PSD era în Opoziţie, presa de casă a PSD era aliată Presei independente. Între 20 decembrie 2020 şi 25 noiembrie 2021, presa PSD a criticat Puterea de Centru-Dreapta, iar presa Coaliţiei a făcut toate jocurile Puterii, angajînd bătălii împotriva PSD.

Din punct de vedere democratic situaţia era normală. Coalizarea celor două Prese de casă a dus la formarea celei mai puternice prese a Puterii din postdecembrism. Poate doar în 1990-1991, cînd fosta presă de partid trecuse de partea FSN, s-a mai manifestat o asemenea concentrare a Presei aflate în slujba Puterii. De precizat că prin Putere se înţelege Klaus Iohannis. Trecerea presei PSD de partea Cotrocenilor e unul dintre faptele cele mai semnificative ale ultimului timp.

În Opoziţie au rămas doar două partide: AUR şi USR. Ca partid de Opoziţie USR nu e atacat de formidabila Coaliţie a Presei aflate în slujba Puterii. Ţinta campaniei angajate împotriva partidelor de Opoziţie e AUR. Concentrarea atacurilor asupra AUR îşi are una din cauze şi în asumarea Războiului împotriva antivacciniştilor de către Presa Puterii, căreia i s-a alăturat, doar în acest punct, presa USR.

Niciodată pînă acum nu s-au văzut efectele nocive ale formării Coaliţiei de Presă a Puterii ca în cazul atitudinii acestei prese faţă de întîmplările de la Parlament de marţi, 21 decembrie 2021.

Faptele (adevăratele fapte, nu cele prezentate mincinos de Presa Puterii!) sînt cunoscute.

Pe motiv că marţi, 21 decembrie 2021, s-ar vota în Parlament Legea certificatului verde, 2000 de protestatari, între care s-au numărat şi simpatizanţi AUR, s-au adunat să facă gălăgie protesteze în faţa gardului care înconjoară clădirea Parlamentului, în partea intrării la Senat. Protestul a fost anunţat cu zile în urmă. E lucru ştiut că adversarii Certificatului verde, exasperaţi de aroganţa regimului Iohannis, sînt dispuşi la violenţă. Faţă de alte locuri din lume, cei din Bucureşti sînt oameni de treabă cînd vine vorba de confruntări cu forţele de ordine. Ca toţi românii, sînt mai violenţi pe Facebook, decît în realitate. Cu toate acestea, procedurile standard cereau ca gardul dinspre Senat să fie protejat de jandarmi antirevoltă, gata să descurajeze şi prin simpla prezenţă. Marţi, 21 decembrie 2021, în faţa gardului nu era picior de jandarm. Cum se întîmplă peste tot în lume protestatarii au depăşit rapid comportamentul paşnic. Au luat cu asalt gardul, au forţat o poartă (au împins-o doar, pentru că era deschisă, mai ceva decît Kerkoporta din Constantinopolul asediat de turci în marţea neagră) şi au pătruns în curte. Au dat să intre în clădire, dar SPP-ul a închis uşa la timp. Persoane neidentificate din rîndul protestatarilor au dat cu spray pe parbrizele mai multor maşini. Una era a ambasadei americane la Bucureşti. În clădire se afla şi ambasadorul Japoniei. Pînă la urmă, sub puterea îndemnurilor lui George Simion, protestatarii au părăsit curtea şi s-au îndrepta spre clădirea Guvernului. În Piaţa Victoriei au ajuns puţini.

Acestea sînt faptele.

Raportate la violenţele din alte părţi (a se vedea asaltul asupra Capitolului) întîmplările de marţi, 21 decembrie 2021, sînt ca un îndemn de Dă-te mai încolo! faţă de lovirea ţestei cuiva cu măciuca.

Cu toate acestea, întreaga zi Coaliţia de Presă a Puterii s-a străduit să facă din aceste incidente o rebeliune armată. Televiziunea de casă a PSD şi Televiziunea de casă a PNL au alcătuit rapid, cu toţi redactorii, reporterii şi moderatorii din dotare, corul reunit al jeluirii democraţiei. Exagerările manipulatorii (maşini vandalizate, a fost luat cu asalt Parlamentul) au fost dublate de minciuni sîngeroase. Postul de casă al PSD transmitea pe la prînz că protestatarii au intrat în clădirea Parlamentului. Presa Puterii a făcut mare caz de ceea ce a numit vandalizarea maşinii ambasadorului şi de sechestrarea ambasadorului japonez de către protestatari. S-a invocat crearea unui conflict diplomatic şi puţin a lipsit ca să nu se spună că preşedintele Biden a ordonat unui portavion american să intre în Marea Neagră ca să răzbune maşina ambasadorului. Presa Puterii s-a hrănit din plin cu declaraţiile isterice ale celor de la Putere. De la Bruxelles, înainte de a adormi citind nişte foi din care oricum nu înţelegea nimic, generalul Nicolae Ciucă a transmis la Bucureşti ordinul ca instituţiile Statului să fie apărate cu orice preţ. Îl şi vedeam aterizînd de la Bruxelles pentru a apăra cu propriul trup masiv intrarea în Guvern de protestatarii care au luat cu asalt clădirea.

Politicienii cei mai gureşi, cultivaţi de presa Puterii, au fost cei de la PSD.

Perfect explicabil.

Pe PSD-işti statul în Opoziţie i-a dat peste cap. Nu sînt obişnuiţi cu asta. Dacă ar fi rămas pînă-n 2024 ar fi slăbit de i-ar fi suflat vîntul. Chemaţi la Putere de Klaus Iohannis nu mai ştiu cum să se facă utili celui de la Cotroceni. Pentru Klaus Iohannis, AUR e duşmanul numărul unu. Cum să nu dea PSD-iştii din gură împotriva AUR!

Chiar dacă practic nu s-a întîmplat nimic deosebit faţă de alte locuri din lume, nu se poate să trecem peste diversiunea ieftină, scrisă, parcă de nişte inşi la o bodegă, prin care s-a încercat compromiterea AUR şi a celor care protestează împotriva certificatului.

Lăsarea porţii deschise, vandalizarea unei maşini a ambasadei americane, absenţa trupelor antirevoltă, amintesc de celebra diversiune din 13 iunie 1990. Şi atunci – după cum se poate observa pe înregistrările de la vremea respectivă – jandarmii fugeau dinadins din faţa protestatarilor, ministerul de Interne nu era apărat de nimeni şi Poliţia îşi dădea foc la autobuze.

Şi atunci Diversiunea a avut drept complice Presa Puterii. TVR, Adevărul, Tineretul liber, presa FSN-istă denunţa cu huiet huliganismul, vandalismul şi chiar legionarismul protestatarilor. Ziarul Dimineaţa din 14 iunie 1990 a apărut pe prima pagină cu fotografia unei maşini vandalizate şi prezentată drept rodul presei anti-FSN.

În cazul Diversiuni de marţi s-a pariat pe Coaliţia Presei de la Putere.

Numai că autorii scenariului s-au dovedit nişte neghiobi.

Dacă n-ar fi fost pătrunderea protestatarilor în curte, zbieretele PSD-iste, tărăboiul făcut de Presa Puterii, declaraţia lui Nicolae Ciucă, nici dracu din România profundă n-ar fi aflat că la Bucureşti s-a protestat împotriva certificatului verde.

Diversiunea a vizat compromiterea AUR. Numai că AUR a ieşit din această diversiune cu o imagine de partid erou, care chiar face ceva împotriva Puterii. Românii care se revoltă împotriva certificatului verde, românii descumpăniţi de aventura vaccinului, românii care luptă împotriva vaccinării şi-au întărit credinţa că AUR e singurul partid care-i reprezintă într-o ţară condusă de o Coaliţie de Uniune Naţională, coaliţie sprijinită de o Coaliţie a Presei puse în slujba Puterii.

Dacă ar fi fost conştienţi de acesta adevăr simplu, miliţienii care au scris scenariul Diversiunii s-ar fi străduit să facă din protest cea mai paşnică şi prin asta cea mai neinteresantă faptă din România postdecembristă.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici