Italia i s-a alăturat Spaniei în prima semifinală de la EURO 2020, după ce a învins Belgia cu 2-1

  • Al doilea act al sferturilor, meciul dintre Belgia şi Italia, cap de afiş al acestei faze eliminatorii, s-a jucat vineri pe Allianz Arena, din Munchen.
  • Italienii s-au calificat în semifinală, cu două goluri marcate în prima repriză. Aceştia vor întâlni Spania, în penultima fază la EURO 2020.
669 afișări
Imaginea articolului Italia i s-a alăturat Spaniei în prima semifinală de la EURO 2020, după ce a învins Belgia cu 2-1

Sursa foto: Mediafaxfoto

Partida s-a jucat pe contre din primul minut, cu o uşoară dominare din partea italienilor, care au marcat în minutul 13, prin Bonucci, un gol anulat pe motiv de offside, după consultarea sistemului VAR.

Belgienii au replicat peste 10 minute, prin Kevin De Bruyne, al cărui şut l-a scos în evidenţă pentru prima dată pe Donnarumma, care a respins în corner.

Apoi, în minutul 26, a venit rândul lui Romelo Lukaku să îl pună din nou la încercare pe Donnarumma, care a respins iar în corner un şut din marginea careului.

După o jumătate de oră de faze frumoase de poartă, Barella a deschis scorul pentru Italia, după o pasă primită de la Verratti (0-1, min. 31).

Cu un minut înainte de finalul reprizei, Lorenzo Insigne a profitat de lipsa de marcaj şi a şutat din marginea careului, învingându-l pentru a doua oară în meci pe Thibaut Courtois (0-2, min. 44).

În minutele suplimentare ale reprizei, belgianul Jeremy Doku reuşeşte o depăşire în viteză, părtunde în careu, unde Di Lorenzo îl impinge şi provoacă lovitura de pedeapsă. VAR-ul confirm şi Lukaku îl execute cu sânge rece pe Donnarumma (1-2, min. 45+2).

În partea secundă, continua jocul pe contre, de data aceasta marile ocazii aparţinându-le belgienilor. Lukaku este primul care ratează, şutând de la 3-4 metri în spatele unui adversar.

Jeremy Doku a fost şi el la câţiva centimetri de egalare, şutul său din marginea careului trecând foarte puţin peste transversală.

Belgienii au încheiat meciul în jumătatea italiană, cu Thibaut Courtois în careu la ultimul corner, însă fără succes, legendara experienţă defensivă a fotbaliştilor din „cizmă” aducându-le calificarea, cu 2-1, în semifinala, în care vor întâlni Spania, la Londra, pe Wembley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici