EURO 2020: Meci minunat pe Arena Naţională, ultimul găzduit de Bucureşti. Franţa, campioana lumii, eliminată de Elveţia la penalty-uri

  • Franţa a avut 3-1, dar Elveţia a egalat dramatic, în ultimul minut din timpul regulamentar, apoi a dus meciul la penalty-uri.
  • De la francezi, cel care a ratat la loviturile de departajare a fost vedeta Kylian Mbappe, fără gol la Euro.
  • Elveţia va înfrunta în sferturile de finală Spania, calificată după un joc fabulos cu Croaţia.
4530 afișări

UPDATE. La loviturille de departajare, cel care a ratat a fost tocmai Kylian Mbappe. Lovitura lui a fost parată de Sommer, iar Elveţia a câştigat ”loteria” cu 5-4, după ce scorul în timpul regulametar plus prelungiri a fost 3-3.

Penalty-uri

Mario Gavranovic 1-0     Paul Pogba 1-1

Fabien Schaer 2-1         Olivier Giroud 2-2

Manuel Akanji 3-2          Marcus Thuram 3-3

Ruben Vargas 4-3          Presnel Kimpembe 4-4

Admir Mehmedi 5-4        Kylian Mbappe - ratare
 

Starul de la PSG era creditat cu prima şansă să devină golgheterul turneului final, înainte de startul întrecerii. N-a reuşit însă să marcheze niciun gol. Tunarul Franţei a fost Benzema, 4 goluri la Euro. 

Franţa avea prima şansă la cucerirea trofeului. Euro rămâne fără finalistele din 2016. După Portugalia, deţinătoarea titlului, a plecat acasă şi Franţa, campioana mondială şi vicecampioana lumii.

UPDATE. În prelungiri, când pe Arena Naţională s-a scandat ”România, România”, nu s-a marcat, astfel că învingătoarea se va decide la loteria loviturilor de departajare. Este prima ”optime” de la Euro care are nevoie de penalty-uri decisive.

Politicienii români nu lipsesc din tribune. Dan Barna şi-a pus pe Facebook fotografie cu portughezul Luis Figo, fost coleg cu Gică Popescu la Barcelona. PSD-ul a avut în tribună duetul conducător al partidului, Ciolacu-Grindeanu.

UPDATE. După 90 de minute, scorul este 3-3. La pauză, Elveţia conducea cu 1-0, gol Haris Seferovici (minutul 15). După pauză, elveţienii au avut penalty, dar Hugo LLoris i-a parat şutul lui Ricardo Rodriguez, în minutul 55.

În minutele 57 şi 59, Karim Benzema a marcat de două ori, ajungând la 4 reuşite la Euro. Franţa trecea în avantaj: 2-1. Apoi, cu un şut la vinclu, Paul Pogba a făcut 3-1.

De acolo, Franţa s-a prăbuşit. Acelaşi Seferovici (81) a făcut 2-3, iar Mario Gavranovici a egalat în minutul 90. Asta după îi fuseseră anulat un gol pentru ofsaid.

Scorul s-a derulat la fel ca în Spania - Croaţia. Ibericii au condus cu 3-1, dar au fost egalaţi la 3. Spania, care s-a impus cu 5-3 în prelungiri, se va duela în sferturile de finală cu învingătoarea din acest joc.

UPDATE. Cele două echipe au intrat pe teren. Meciul a început.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimul meci care se joacă pe Arena Naţională, la Euro 2020

Învingătoarea optimii Franţa – Elveţia va juca în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Spania şi Croaţia.

Arena Naţională va fi deschisă la 50% din capacitate pentru meciul Franţa – Elveţia, putând găzdui, astfel, peste 20.000 de spectatori în tribune.

Peste 12.000 de bilete suplimentare au fost puse în vânzare.

Spectatorii au putut intra pe stadion începând cu ora 19:00.

Didier Deschamps, despre condiţiile de la Bucureşti

Selecţionerul francezilor, Didier Deschamps, a declarat că el şi jucătorii săi au fost primiţi foarte bine la Bucureşti. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care în presa franceză s-au vehiculat informaţii potrivit cărora selecţionera condusă de Deschamps este nemulţumită de condiţiile de la Bucureşti.

„Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că este foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri, din păcate nu am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe aşa cum ne-am fi dorit. Stadionul pe care ne-am adunat ieri (n.r. Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic”, a spus selecţionerul francezilor, într-o declaraţie de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici