Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Scrutinurile din 26 mai vor avea loc simultan, în aceleaşi secţii

Executivul a adoptat, miercuri, două acte normative care vizează măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea pe 26 mai a referendumului pe justiţie şi a alegerilor europarlamentare. Cele două scrutinuri vor avea loc simultan, în aceleaşi secţii de votare.

158 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Scrutinurile din 26 mai vor avea loc simultan, în aceleaşi secţii

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Scrutinurile din 26 mai vor avea loc simultan, în aceleaşi secţii

„Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă şi o hotărâre de Guvern care includ măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine ce vor avea loc pe data de 26 mai 2019, anume alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi referendumul naţional convocat de preşedintele României. Prin aceste acte normative sunt stabilite detalii tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral. Nu se modifică cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia. În continuare acestea sunt determinate în funcţie de numărul de persoane înscrise în listele electorale permanente”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a menţionat că cele două scrutinuri vor avea loc în acelaşi timp şi în aceleaşi secţii de votare.

„De asemenea, prin completările legislative se asigură organizarea simultană a operaţiunilor electorale şi a celor pentru referendumul naţional. Este o completare a legislaţiei astfel încât să putem afce cele două momente în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, în aceleaşi intervale de timp, pe buletine de vot separat. Alegătorii vor avea posibilitatea să îşi exprime dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele, în funcţie de opţiunile personale”, a conchis Barbu, după şedinţa de Guvern.

Pe 26 mai vor avea loc alegerile electorale pentru Parlamentul European, dar şi referendumul pe justiţie convocat de Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici