Cel mai mare festival al berii din lume, anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei

Şi ediţia din acest an a festivalului berii Oktoberfest, care are loc de obicei la Munchen, a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19, a anunţat Markus Söder, prim-ministrul landului Bavaria, potrivit BBC.

362 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare festival al berii din lume, anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei

Cel mai mare festival al berii din lume, anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei

Autorităţile din Germania au anulat şi anul acesta festivalul Oktoberfest din München. Acesta este al doilea an consecutiv în care Oktoberfest este anulat din cauza pandemiei, informează BBC.

„Situaţia este prea incertă", a declarat, Markus Söder, prim-ministrul landului Bavaria.

Söder a adăugat că măsurile de prevenţie precum folosirea măştilor şi distanţarea socială „nu ar fi fezabile” în corturile festivalului.

Aproximativ şase milioane de oameni participă în mod normal la festival, care are loc în septembrie şi octombrie.

„Nu a fost o decizie uşoară", a declarat, luni, primarul din München, Dieter Reiter, într-o conferinţă de presă.

Este pentru a 26-a oară când festivalul este anulat în peste 200 de ani.

Potrivit site-ului său oficial, Oktoberfest a fost anulat pentru prima dată în 1813, la doar patru ani după ce a început. De atunci, a fost oprit de războaie, inflaţie şi holeră.

Germania a raportat aproximativ 3,4 milioane de cazuri COVID-19 şi peste 83.000 de decese de la începutul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici