10.000 de protestari israelieni îi cer demisia lui Netanyahu. Îl numesc "Ministrul crimei” VIDEO

  • 10.000 de manifestanţi au protestat în Israel împotriva lui Benjamin Netanyahu.
  • Israelienii sunt nemulţumiţi de cum gestionează prim-ministrul pandemia de coronavirus şi-l acuză de corupţie.
  • Protestatarii au scandat pe străzile din Tel Aviv, dar şi în faţa casei lui Netanyahu.
1377 afișări
10.000 de manifestanţi şi-au exprimat dezamăgirea faţă de Benjamin Netanyahu, protestând pe străzi, în Tel Aviv, dar şi în faţa casei prim-ministrului, relatează The Guardian.
 
Protestatarii l-au acuzat pe Netanyahu că modul în care gestionează pandemia de coronavirus nu este unul eficient şi-i cer demisia. 
 
Însă, criza cauzată de COVID-19 nu este singurul motiv pentru care manifestanţii îşi doresc, cu orice preţ, să îl vadă demis pe prim-ministru: aceştia îl acuză de corupţie şi sunt nemulţumiţi de lipsa ajutoarelor din partea Guvernului. 
 
Prim-ministrul a încercat să oprească protestele, însă oamenii nu se dau bătuţi şi continuă să-şi strige nemulţumirile în stradă. 
 
 
Poliţiştii israelieni au arestat până acum aproximativ 20 de manifestanţi. Autorităţile au declarat că protestele sunt violente, iar un bărbat a ieşit dintr-o maşină şi a aruncat cu pietre în protestatari - acesta a fost arestat între timp.
 

Sâmbăta trecută, mii de protestatari au ieşit pe străzi şi au scandat zgomotos, însă organizat, suflând în vuvuzele. „Ministrul crimei” şi „Bibi, du-te acasă!” au fost lozincile care au răsunat pe străzi. 
 
Sute de oameni au rămas să protesteze chiar şi după miezul nopţii, chiar dacă poliţiştii le-au cerut să plece acasă. 
 
Protestele împotriva lui Netanyahu sunt cele mai ample manifestări din 2011, atunci când oamenii au ieşit pe străzi pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de costul foarte mare al nivelului de trai.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici