11 ani de la atentatele din septembrie 2001 - Leon Panetta: Să ne gândim şi la sacrificiile îndurate de cei care luptă şi mor pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple

Secretarul american al Apărării Leon Panetta a îndemnat luni să nu fie uitaţi soldaţii americani "care luptă şi mor" în Afganistan, în ajunul celei de a 11-a comemorări a atentatelor de la 11 septembrie.

391 afișări
Imaginea articolului 11 ani de la atentatele din septembrie 2001 - Leon Panetta: Să ne gândim şi la sacrificiile îndurate de cei care luptă şi mor  pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple

Leon Panetta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat în vizită la memorialul din Shankville, în Pennsylvania (est) care aduce un omagiu victimelor zborului 93 deturnat la 11 septembrie 2001, Panetta a subliniat că lupta împotriva Al-Qaida nu s-a încheiat.

"Mă rog ca atunci când ne amintim de 11 septembrie, să ne gândim şi la sacrificiile îndurate de cei care se luptă şi care au murit pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple", a declarat el.

"Regret că prea adesea nu ne exprimăm consideraţia şi atenţia pentru cei care luptă şi mor pentru această ţară. Pierdem încă oameni buni în luptele din Afganistan", a continuat acesta.

Secretarul Apărării a făcut paralela între pasagerii zborului 93 ce au luptat cu teroriştii care au deturnat avionul, împiedicându-i să îşi atingă scopul - Washington - şi soldaţii americani aflaţi pe frontul din Afganistan.

Militarii americani "îşi pun viaţa în joc în fiecare zi", a subliniat acesta. "Acest tip de sacrificiu, acest fel de angajament (...), acest fel de curaj fac această ţară atât de puternică. Ar fi bine să ne amintim de ei în fiecare zi", a încheiat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici