14.400 de persoane au fost SALVATE în Ungaria. Autorităţi: Nimeni nu a fost abandonat pe drumuri

Aproximativ 14.400 de persoane şi 3.700 de vehicule înzăpezite au fost salvate, la nivel naţional, în urma ninsorilor de joi şi vineri, au anunţat sâmbătă după-amiaza poliţia şi oficiali din cadrul autorităţii pentru management în caz de dezastre.

1067 afișări
Imaginea articolului 14.400 de persoane au fost SALVATE în Ungaria. Autorităţi: Nimeni nu a fost abandonat pe drumuri

14.400 de persoane au fost SALVATE în Ungaria. Autorităţi: Nimeni nu a fost abandonat pe drumuri

Porivit unui comunicat publicat pe site-ul police.hu, autorităţile afirmă că nicio persoană nu a fost abandonată pe drumuri, însă 182 de vehicule aşteptau, în continuare, să primească ajutor.

În prezent, 31 de localităţi sunt izolate, iar 57 de drumuri sunt total impracticabile, în timp ce alte 41 de drumuri sunt blocate parţial de nămeţi.

În numeroase zone, poliţia a interzis rezidenţilor să părăsească localitatea.

De asemenea, 91 de localităţi se confruntă cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

Aproximatv 700 de poliţişti suplimentari au fost trimişi sâmbătă dimineaţa să ajute şoferi blocaţi pe autostrada M1, în vestul Ungariei. Ministrul de Interne Sandor Pinter a declarat că benzile autostrăzii dinspre Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise circulaţiei şi că cele în direcţia opusă, dinspre Budapesta spre Tatabanya au fost închise.

Ministrul a mai anunţat că traficul blocat şi probleme de alimentare cu energie electrică afectează aproximativ 270.000 de persoane şi că aproximativ 30.000 de membri ai personalului din subordine au fost plasaţi sub alertă pentru a participa la operaţiuni de ajutorare.

Directorul autorităţii pentru management în caz de dezastre naturale, Gyorgy Bakondi, a îndemnat voluntari să vină în Paiţa Eroilor, de unde urmează să fie transportaţi cu autobuze către zonele afectate de intemperii.

Opoziţia socialist-democratică a criticat dur Guvernul conservator şi autoritatea pentru management în caz dezastre pentru "eşecul" modului în care au intervenit în aceste zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici