14 morţi, în urma unui accident rutier în Albania

Bilanţul accidentului rutier produs sâmbătă după-amiază în apropiere de Gjegjan, la 160 de kilometri nord de Tirana, a crescut la 14 morţi şi 16 răniţi, a anunţat şeful poliţiei, Hysni Burgaj.

57 afișări
Imaginea articolului 14 morţi, în urma unui accident rutier în Albania

Bilanţul accidentului rutier din Albania a crescut la 14 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse din cadrul spitalului militar din Tirana au declarat că bilanţul ar putea creşte deoarece cel puţin patru persoane, dintre care trei copii, se află în stare critică.

Autorităţile albaneze au decis sâmbătă seara să decreteze o zi de doliu naţional, duminică, în memoria victimelor acestui accident, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Erla Mehilli.

Cel puţin şase elicoptere au fost trimise la locul accidentului pentru a transporta răniţii la spitale din Tirana, Shkodra şi Rrëshen (nord), a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Laura Totraku.

Incidentul a avut loc când un autobuz care se deplasa pe ruta Tirana-Fushë-Arrez a căzut într-o răpă de 400 de metri, potrivit unor surse.

Accidentele rutiere sunt principala cauză a deceselor în Albania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici