14 răniţi la bordul unui avion Lufthansa, pe ruta Munchen-Lisabona

Paisprezece persoane au fost rănite, dintre care cinci se află în continuare în spital, în timpul călătoriei cu un avion al companiei Lufthansa, care se deplasa de la Munchen la Lisabona, sâmbătă seara, şi a fost surprins de turbulenţe puternice.

84 afișări
Imaginea articolului 14 răniţi la bordul unui avion Lufthansa, pe ruta Munchen-Lisabona

14 răniţi la bordul unui avion Lufthansa, pe ruta Munchen-Lisabona

Cele 14 persoane, dintre care doi membri ai echipajului, potrivit companiei Lufthansa, au fost aruncate din scaune în timp ce avionul traversa o zonă de turbulenţe puternice, determinând o aterizare neprevăzută la Geneva, în Elveţia, unde răniţii au primit ajutor medical.

Ceilalţi pasageri s-au putut întoarce în capitala portugheză la bordul unui alt avion Lufthansa, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Unii pasageri ai zborului 4544 al avionului Airbus A321 al Lufthansa, care transporta 147 de persoane, "călătoreau fără centuri de siguranţă, contrar recomandărilor făcute la începutul zborului", a declarat Margarida Pereira-Muller, purtătoarea de cuvânt a Lufthansa în Portugalia, la sosirea aparatului de zbor pe aeroportul din Lisabona.

"Este vorba în general de răniţi uşor", a subliniat ea.

Printre pasageri se afla şi preşedintele Parlamentului portughez, Jaime Gama, care se întorcea dintr-o vizită oficială la Beijing, însoţit de un grup de deputaţi.

"Semnalul luminos nu s-a aprins, dar multe persoane aveau centurile puse. În schimb, altele nu. Este vorba despre echipaj, care servea masa, membrii acestuia suferind cel mai mult", a povestit Gama la coborârea din avion.

"Toată lumea a reacţionat cu calm. A fost o situaţie inopinată, ca cele care se produc în aviaţie", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici