FOTO  14 români au ajuns în Aeroportul din Kabul şi aşteaptă să fie evacuaţi din Afganistan

Un grup de 14 români au reuşit să intre, vineri, în Aeroportul din Kabul şi aşteaptă să fie evacuaţi din Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe. Sunt românii care nu au putut fi luaţi pentru că nu au reuşit să ajungă în zona sigură, de unde a fost luat încă un român, vineri.

2099 afișări
Imaginea articolului 14 români au ajuns în Aeroportul din Kabul şi aşteaptă să fie evacuaţi din Afganistan

14 români au ajuns în Aeroportul din Kabul şi aşteaptă să fie evacuaţi din afganistan

Vineri dimineaţa, un grup format din 14 cetăţeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internaţional din Kabul, potrivit MAE.

Români sunt acum în siguranţă în incinta aeroportului şi pregătiţi pentru evacuare pe cale aeriană.

„Cei 14 cetăţeni români sunt angajaţi ai unei companii de securitate cu activităţi în Afganistan. Aceştia s-au aflat până în cursul acestei dimineţi (vineri - n.r.) într-o bază militară din afara aeroportului internaţional, fiind transferaţi în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe şi dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autorităţile române din cadrul Celulei de criză interinstituţionale, în coordonare cu şi cu sprijinul unor parteneri internaţionali ai României şi în cooperare cu compania angajatoare”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Aceşti 14 cetăţeni români vor putea astfel să fie evacuaţi cu următorul zbor al aeronavei militare româneşti staţionate în prezent la Islamabad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici