16 militari de rang înalt au fost arestaţi la comanda lui Erdogan

Autorităţile din Turcia au ordonat arestarea a 16 militari de rang înalt, dintre care şapte colonei şi nouă locotenenţi colonei, fiind suspectaţi că ar avea legătură cu clericul Fethullah Gulen şi cu tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

992 afișări
Imaginea articolului 16 militari de rang înalt au fost arestaţi la comanda lui Erdogan

16 militari de rang înalt au fost arestaţi la comanda lui Erdogan

Investigaţia, desfăşurată în special în capitala Ankara, dar şi în alte nouă pronvicii, ancheta ofiţerii din forţele turce de jandarmerie, care menţineau securitatea în zonele rurale.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după evenimentele din 15 iulie 2016, iar peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care militare şi civili. Guvernul turc susţine că lovitura eşuată de stat a fost coordonată de clericul musulman Fethullah Gulen, însă acesta neagă orice acuzaţie.

Mai mult de atât, 150.000 de funcţionari publici, profesori şi militari au fost suspendaţi din funcţie. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici