Video 17 milioane de americani au depus cereri pentru şomaj, cozile se întind pe zeci de metri. Mesajul a 45 de economişti

  • 45 de economişti americani spun că recesiunea va dura până în vară, dacă măsurile de carantină nu sunt prelungite
  • În faţa agenţiilor de şomaj, cozile se întind pe zeci de metri
  • Aproape 17 milioane de americani au depus cereri pentru şomaj în ultimele 3 săptămâni
953 afișări

Statele Unite sunt deja în recesiune şi vor rămâne aşa până în vară. Este previziunea sumbră făcută de 45 de economişti de peste Ocean. Ei prevăd o recesiune abruptă şi scurtă pentru prima parte a anului şi o revenire spre finalul lui 2020, asta dacă măsurile de carantină sunt ridicate.

Deşi, oficial, recesiunea nu a fost declarată, efectele ei încep să se vadă. Creşterea economică a scăzut cu 2,4% în primele 3 luni ale anului, după ce producţia a fost pusă pe pauză de coranavirus, iar în următoarele 3 luni, declinul ar putea ajunge la 26,5%. 

În faţa oficilor de şomaj, cozile se întind pe zeci de metri. Milioane de oameni au rămas deja fără locuri de muncă, aproximativ 17 milioane, numai în ultimele 3 săptămâni, iar o treime nu şi-a plătit chiria în ultima lună. Iar pierderea slujbelor va antrena după sine şi o scădere a consumului, pe care economia americană se bazează în proporţie de 70%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici