2.099 de cazuri confirmate de gripă porcină la nivel mondial - GALERIE FOTO

Un total de 23 de state au confirmat oficial 2.099 de cazuri de contaminare cu gripă de tip A H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

18 afișări
Imaginea articolului 2.099 de cazuri confirmate de gripă porcină la nivel mondial - GALERIE FOTO

OMS anunţă 2.099 de cazuri confirmate de gripă porcină la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Mexic a anunţat 1.112 cazuri confirmate în urma testelor de laborator, printre care şi 42 de decese. Statele Unite au anunţat 642 de cazuri umane, dintre care două decese.

Următoarele state au confirmat cazuri de gripă, fără a înregistra decese:

Canada: 201 cazuri

Spania: 73

Marea Britanie: 28

Germania: 9

Franţa: 5

Italia: 5

Noua Zeelandă: 5

Israel: 4

El Salvador: 2

Coreea de Sud: 2

Austria: 1

China (Hong Kong): 1

Columbia: 1

Costa Rica: 1

Danemarca: 1

Guatemala: 1

Irlanda: 1

Olanda: 1

Portugalia: 1

Suedia: 1

Elveţia: 1

OMS nu recomandă restricţii de călătorie din cauza răspândirii gripei, dar recomandă persoanelor bolnave să îşi amâne planurile de călătorie, iar celor care se întorc din zone afectate să se prezinte la medic dacă se simt rău, pentru a limita răspândirea boilor contagiose, inclusiv a gripei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici