2 ani de la tragedia aviatică de la Smolensk: O delegaţie poloneză soseşte în Rusia pentru comemorarea fostului preşedinte Lech Kaczynski şi a celorlalte victime

O delegaţie poloneză, formată din aproximativ 150 de persoane, va participa marţi, la Smolensk, la ceremoniile de comemorare a accidentului aviatic din 10 aprilie 2010 soldat cu moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a altor 95 de persoane.

320 afișări
Imaginea articolului 2 ani de la tragedia aviatică de la Smolensk: O delegaţie poloneză soseşte în Rusia pentru comemorarea fostului preşedinte Lech Kaczynski şi a celorlalte victime

2 ani de la tragedia aviatică de la Smolensk: O delegaţie poloneză soseşte în Rusia pentru comemorarea fostului preşedinte Lech Kaczynski şi a celorlalte victime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O delegaţie poloneză, condusă de ministrul Culturii, Bogdan Zdrojewski, este aşteptată să vină aici" pentru a participa la ceremonii, a declarat secretarul de presă al Guvernului rus, Andrei Ievseienkov, relatează Itar-Tass, în pagina electronică. Din delegaţie vor face parte aproximativ 150 de persoane, membri ai familiilor victimelor şi oficiali ai instituţiilor statului.

În cadrul ceremoniei vor fi aprinse lămpi comemorative, va fi intonată o rugăciune şi vor fi depuse flori lângă placa memorială care marchează locul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez. La ceremonie vor participa de asemenea oficiali ai administraţiei din Smolensk şi localnici.

Marţi după-amiază, delegaţia poloneză va vizita Memorialul Katin, situat la 18 kilometri vest de centrul regional, unde va avea loc o slujbă ortodoxă şi vor fi depuse coroane de flori la mormintele victimelor masacrului din 1940.

La 10 aprilie 2010, avionul prezidenţial polonez de tip Tupolev-154 s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze lângă Smolensk, în condiţii de ceaţă. Toţi cei 96 de ocupanţi, între care preşedintele Kaczynski, soţia sa şi numeroşi oficiali polonezi de rang înalt, au murit în catastrofă.

Delegaţia poloneză se deplasa la Katin, lângă Smolensk, pentru a participa la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a mii de ofiţeri polonezi de către NKVD, poliţia secretă a lui Iosif Stalin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici