21 de cadavre exhumate în Kenya în legătură cu o sectă care promova cultul înfometării

Poliţia kenyană a exhumat 21 de cadavre în apropiere de oraşul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete privind un predicator despre care se spune că le-ar fi spus adepţilor să moară de foame pentru a se întâlni cu Iisus, scrie BBC.

123 afișări
Imaginea articolului 21 de cadavre exhumate în Kenya în legătură cu o sectă care promova cultul înfometării

Sursa foto: Twitter

Printre cei exhumaţi se numără şi copii morţi, iar poliţia a declarat că se aşteaptă să găsească şi mai multe cadavre.

Mormintele puţin adânci se află în pădurea Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale Good News au fost salvaţi săptămâna trecută.

Predicatorul Paul Mackenzie Nthenge se află în arest, unde aşteaptă să se înfăţişeze instanţei.

Radiodifuzorul de stat KBC l-a descris ca fiind un „lider al sectei” şi a raportat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Mackenzie a negat că ar fi comis vreo infracţiune, dar i s-a refuzat cauţiunea. El insistă că şi-a închis biserica în 2019.

El le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”.

Cotidianul kenyan The Standard a declarat că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliţia l-a arestat pe Mackenzie pe 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că au murit de foame.

Victor Kaudo, de la Centrul de Justiţie Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: „Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Predicatorul ar fi numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea şi ar fi botezat adepţii în iazuri înainte de a le spune să postească, relatează The Standard.

Kenya este o ţară religioasă şi au existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici