24 septembrie 1960: Este lansat la apă primul portavion nuclear american

USS Enterprise este un portavion nuclear al Marinei Statelor Unite, care a fost lansat pe 24 septembrie 1960. A fost primul portavion nuclear din lume şi al optulea vas care a purtat numele de Enterprise.

467 afișări
Imaginea articolului 24 septembrie 1960: Este lansat la apă primul portavion nuclear american

U.S. Navy

Numele său provine de la cuvântul francez \"entreprise\", care înseamnă \"întreprindere\" sau \"aventură\".

USS Enterprise a avut o lungă şi distinsă carieră militară, participând la mai multe conflicte şi misiuni, cum ar fi criza rachetelor cubaneze, războiul din Vietnam, războiul din Golf, războiul din Afganistan şi războiul din Irak.

A fost de asemenea implicat în mai multe incidente şi accidente, cum ar fi coliziunea cu USS Frank E. Evans, explozia de pe puntea de zbor, incendiul de la bord şi coliziunea cu USS South Carolina.

USS Enterprise a fost dezafectat pe 1 decembrie 2012, după 51 de ani de serviciu activ.

A fost cel mai lung portavion din lume, cu o lungime de 342 metri şi o deplasare de peste 93.000 de tone.

Avea patru poduri de zbor, opt reactoare nucleare şi putea transporta până la 90 de avioane. A fost poreclit \"Big E\" sau \"The Grey Ghost\". USS Enterprise a fost un simbol al puterii şi inovaţiei navale americane şi a fost considerat un vas istoric şi legendar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici