5 august 1858 - Este finalizat primul cablu telegrafic transatlantic din istorie

1858 - Cyrus West Field şi alţii finalizează primul cablu telegrafic transatlantic după mai multe încercări nereuşite. Va funcţiona mai puţin de o lună.

605 afișări
Imaginea articolului 5 august 1858 - Este finalizat primul cablu telegrafic transatlantic din istorie

Wikipedia Commons

Cyrus West Field (30 noiembrie 1819 - 12 iulie 1892) a fost un om de afaceri şi finanţist american care, împreună cu alţi antreprenori, a creat Atlantic Telegraph Company şi a construit primul cablu telegrafic peste Oceanul Atlantic în 1858.

Cyrus West Field s-a născut în Stockbridge, Massachusetts, fiind fiul unui preot congregaţionalist şi al unei fiice a unui căpitan revoluţionar. A fost fratele reformatorului juridic David Dudley Field şi al judecătorului Curţii Supreme a SUA, Stephen J. Field.

Când avea 15 ani, Field a venit la New York, unde a fost angajat ca băiat de birou la A.T. Stewart & Co., primul magazin universal din oraş. A intrat într-un stagiu de afaceri şi a câştigat 50 de dolari în primul an ca funcţionar de depozit; salariul i-a fost dublat în anul următor.

După trei ani, s-a întors la Stockbridge, dar s-a întors la New York mai târziu în cariera sa.

Field s-a căsătorit cu Mary Bryan Stone pe 2 decembrie 1840, la două zile după ce a împlinit douăzeci şi unu de ani, şi au avut şapte copii.

Deşi Field avea multe opţiuni de carieră disponibile, el a ales afacerile. A fost o mişcare bună pentru Field. La început, a lucrat pentru fraţii săi, David Dudley Field Jr. şi Matthew Dickinson Field.

În 1838, el a acceptat o ofertă de la fratele său Matthew de a-i deveni asistent în afacerea de fabricare a hârtiei, Columbia Mill, din Lee, Massachusetts. În primăvara anului 1840, el a intrat în afaceri singur, fabricând hârtie în Westfield, Massachusetts. În acelaşi an, el a devenit partener junior în E. Root & Co., o firmă de hârtie en-gros cu sediul în New York, cu responsabilităţi de a supraveghea clienţii şi de a efectua vânzări departe de New York.

După şase luni, E. Root & Co. a eşuat lăsând datorii mari. [necesită citare] Field a negociat cu creditorii, a dizolvat vechea firmă şi a început un nou parteneriat cu cumnatul său, Joseph F. Stone, înregistrat ca Cyrus W. Field & Co.

El a rămas în afaceri şi furniza materiale pentru fabricile din nord-est, cum ar fi cele deţinute de Crane & Company, şi cumpăra produsul finit en-gros. Prin munca sa grea şi orele lungi, tânărul comerciant de hârtie a reuşit să ramburseze datoriile stabilite şi să reuşească în afaceri prin servirea presei centrale şi a nevoii de acţiuni şi obligaţiuni, devenind în cele din urmă unul dintre cei mai bogaţi oameni din New York. În martie 1853, el a rambursat toate datoriile anulate anterior din cauza insolvabilităţii E. Root & Co., în sumă integrală cu dobândă, fără să fie obligat legal să o facă.

Deşi Field era bogat şi respectat, el nu era mulţumit de viaţa sa şi căuta noi provocări. El s-a interesat de o propunere de a construi un cablu telegrafic transatlantic. El a fost unul dintre fondatorii (1854) ai New York, Newfoundland and London Telegraph Company, format pentru a realiza proiectul. Doi ani mai târziu, el a ajutat la organizarea unei companii britanice, Atlantic Telegraph Company.

În august 1857, au fost făcute primele dintre mai multe încercări nereuşite de a pune un cablu. Succesul a fost obţinut în cele din urmă în iulie 1866, iar Field a fost aclamat pe ambele maluri ale Atlanticului. Mai târziu, el s-a aventurat în alte întreprinderi. În 1877, el a cumpărat o participaţie majoritară în New York Elevated Railroad Company şi timp de trei ani a servit ca preşedinte al acesteia. Field a lucrat şi cu Jay Gould în dezvoltarea Wabash Railroad şi a devenit proprietarul unui ziar din New York, Mail and Express. Field a suferit însă pierderi financiare mari în ultimii săi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici