Misiune istorică: racheta Indiei a intrat pe orbita Lunii şi va încerca să ajungă la polul sud

Racheta lansată de India a ajuns pe orbita Lunii şi peste aproximativ două săptămâni va încerca să lase un vehicul la polul sud.

1471 afișări
Imaginea articolului Misiune istorică: racheta Indiei a intrat pe orbita Lunii şi va încerca să ajungă la polul sud

Sursa foto: Twitter

Agenţia spaţială din India a anunţat că misiunea Chandrayaan-3 a ajuns într-o etapă foarte importantă, potrivit BBC. Racheta a intrat pe orbita lunară şi va încerca să lase vehiculul pe suprafaţa Lunii pe 23 sau 24 august

Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar ar putea fi prima care va duce la o aselenizare în apropierea polului sudic, puţin explorat. În cazul în care misiunea va reuşi, India va fi doar a patra ţară care va realiza o aselenizare, după SUA, fosta URSS şi China.

Vehiculul va coborî împreună cu un modul de aterizare. Dacă totul va decurge conform planului, roverul cu şase roţi se va catapulta de la bordul navei apoi şi se va plimba printre rocile şi craterele de pe suprafaţa planetei, adunând date şi imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici