60 de morţi după prăbuşirea unui pod în Vietnam

Cel puţin 60 de muncitori au fost ucişi şi 100 sunt daţi dispăruţi după ce un pod, la construcţia căruia lucrau în oraşul Can Tho din sudul Vietnamului, s-a prăbuşit miercuri, citează Reuters declaraţiile poliţiei şi ale unui antreprenor.

2 afișări
Imaginea articolului 60 de morţi după prăbuşirea unui pod în Vietnam

60 de morţi după prăbuşirea unui pod în Vietnam

Televiziunea de stat Vietnam TV a difuzat imagini cu structura de beton şi oţel care s-a prăbuşit în oraşul Can Tho şi a informat că încă sunt victime prinse sub dărâmături. Oraşul se află la 170 de kilometri sud de centrul comercial al ţării, Ho Chi Min.

Publicaţia online VnExpress i-a citat pe oficialii de la Hanoi care au declarat că eşafodajul unor secţiuni ale podului peste râul Hau s-a prăbuşit în jurul orei locale 08.30 (04.30 ora României), când muncitorii tocmai îşi începuseră tura.

"Am auzit o explozie puternică şi apoi am văzut un nor de praf şi am auzit ţipetele muncitorilor prinşi sub dărâmături," a citat ziarul un inginer care se afla la faţa locului.

Autorităţile din Can Tho au declarat că aproximativ 250 de ingineri şi muncitori angajaţi la trei antreprenori japonezi - Taisei, Kazima şi NipponSteel - se aflau la locul construcţiei în momentul accidentului.

Cel puţin 40 dintre ei au fost transportaţi la spitalul din Can Tho.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici