700 de puncte critice ale infrastructurii au fost afectate în Ucraina. Zelenski: Săptămâna aceasta va fi importantă

Peste 700 de puncte critice ale infrastructurii cheie au fost atacate în Ucraina de la izbucnirea războiului, la sfârşitul lunii februarie. Preşedintele Volodimir Zelenski spune că această săptămână va fi "importantă", în contextul în care se apropie un nou an, iar războiul continuă.

298 afișări
Imaginea articolului 700 de puncte critice ale infrastructurii au fost afectate în Ucraina. Zelenski: Săptămâna aceasta va fi importantă

700 de puncte critice ale infrastructurii au fost afectate în Ucraina. Zelenski: Săptămâna aceasta va fi importantă

Evhen Yenin, prim-ministrul adjunct ucrainean pentru afaceri interne, a declarat că un total de 702 "obiecte de infrastructură critică" au fost avariate în război.

„De la începutul invaziei, 702 de puncte critice ale infrastructurii au fost afectate. Acestea sunt conducte de gaz, substaţii electrice, poduri şi altele", a spus acesta, conform Sky News.

De asemenea, aproximativ 35.000 de „puncte generale” au fost avariate.

Rusia a vizat infrastructura cheie a Ucrainei începând din octombrie, întrerupând alimentarea cu energie electrică şi apă pentru milioane de oameni în timp ce se instalează iarna.

Gările şi podurile au fost, de asemenea, afectate la începutul războiului, în timp ce civilii ucraineni încercau să fugă de conflict.

La rândul său, preşedintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, a declarat că această săptămână va fi "importantă" pentru ţara sa, în contextul în care se apropie un nou an, iar războiul continuă.

În discursul său de la sfârşitul nopţii, Zelenski a spus că această perioadă este critică deoarece "intrăm în anul următor şi trebuie să păstrăm o înţelegere comună a obiectivelor noastre naţionale".

"Bineînţeles, este vorba de eliberarea ţării noastre de inamic, precum şi de restaurarea Ucrainei, de întoarcerea poporului nostru acasă, de continuarea apropierii statului nostru de partenerii-cheie, de deschiderea de noi oportunităţi pentru Ucraina în lume - toate acestea sunt sarcini pentru viitorul apropiat. Şi nu doar pentru stat, ci şi pentru fiecare dintre noi", a adăugat acesta.

Zelenski a spus că în curând îşi va prezenta punctul de vedere cu privire la "punerea în aplicare a acestor sarcini" în mesajul său anual către parlamentul ucrainean.

"Vreau ca acest mesaj să nu fie un raport, ci o conversaţie despre anul care vine", a declarat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici