99 de morţi, in urma violenţelor din sud-vestul Chinei

Guvernul tibetan în exil afirmă că protestele violente din China, reprimate de autorităţi, s-au soldat cu 99 de morţi.

11 afișări
Imaginea articolului 99 de morţi, in urma violenţelor din sud-vestul Chinei

99 de morţi, in urma violenţelor din sud-vestul Chinei

"Informaţiile au fost confirmate de mai multe surse", afirmă Thubten Samphel, purtătorul de cuvânt al Guvernului tibetan în exil, precizând că 19 tibetani au murit în noi proteste izbucnite marţi.

De asemenea, o organizaţie pentru drepturile omului a anunţat marţi că 30 de protestatari au fost arestaţi pentru că au organizat o nouă manifestaţie în Lhasa, încălcând măsurile de securitate instaurate de autorităţi.

Zece călugări budişti de la mânăstirea Dinka au organizat luni seara un protest în apropiere de Lhasa, iar lor li s-au alăturat şi localnicii, a anunţat Centrul Tibetan pentru Drepturile Omului şi Democraţie.

În paralel, autorităţile chineze au continuat operaţiunile pentru restabilirea ordinii în Tibet şi în regiunile învecinate.

Poliţia locală nu a reuşit să limiteze protestele, astfel că au fost chemate forţe suplimentare. "Ultimele informaţii arătau că în zonă existau numeroase forţe de ordine", a comunicat organizaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici