A devenit cea mai INFESTATĂ ţară de pe continent. Bilanţul zilnic a depăşit 8.000 de cazuri COVID-19

Cazurile de coronavirus cresc din ce în ce mai mult în Africa de Sud, la o lună după ce ţara a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor, fiind una din ţările cu cele mai stricte carantine ale lumii, precizează The Guardian.

32910 afișări
Imaginea articolului A devenit cea mai INFESTATĂ ţară de pe continent. Bilanţul zilnic a depăşit 8.000 de cazuri COVID-19

Au devenit cea mai INFESTATĂ ţară de pe continent. Bilanţul zilnic a depăşit 8.000 de cazuri COVID-19

Jason Burke, corespondent The Guardian- Africa , a scris că autorităţile au raportat, joi, cel mai mare salt al cazurilor de coronavirus zilnice, adăugând încă 8.728 de infecţii confirmate, numărul total fiind de 168.061 de cazuri cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Este cea mai infectată ţară din Africa, urmată de Egipt cu 71.299 de cazuri şi Nigeria cu 27.110 de infectări.
 
Principalul focar de infecţie a ţării, unde cazurile au explodat, este Gauteng, cea mai bogată şi mai populată provincie a ţării, în care oficialii din domeniul sănătăţii spun acum că ar trebui să reimpună unele restricţii, deoarece personalul medical şi echipamentele din limitate sunt limitate. Oficialii descriu această situaţia ca fiind o „furtună covidă” şi va ţine până în luna septembrie.
 
Carantina a afectat zeci de milioane de oameni care depind de munca zilnică pentru a trăi şi a deteriorat în continuare o economie deja fragilă. Cei săraci au fost afectaţi în mod disproporţionat de pandemie, cu distanţarea socială şi alte măsuri dificile în cartierele supraaglomerate.
 
„Previziunile noastre ne spun că vom ajunge la 200.000 cazuri până la sfârşitul lunii iulie. Ne vom apropia de 250.000 -300.000 până în luna august, şi în septembrie, care este de aşteptat să fie maximul, vom avea mai mult decât atât ”, a spus dr. Bandile Masuku, cel mai înalt oficial în domeniul sănătăţii din Gauteng.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici