A doua carantina StayHome în Anglia. Ambasada României în Marea Britanie îi avertizează pe români despre noile restricţii

Ambasada României în Marea Britanie îi avertizează pe români despre noile restricţii din Anglia care vor intra în vigoare pe 5 noiembrie. Este vorba despre reinstituirea normei StayHome care reduce timpul petrecut afară şi suspendă o serie de activităţi.

22472 afișări
Imaginea articolului A doua carantina StayHome în Anglia. Ambasada României în Marea Britanie îi avertizează pe români despre noile restricţii

A doua carantina StayHome în Anglia. Ambasada României în Marea Britanie îi avertizează pe români despre noile restricţii

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă un set de măsuri în vederea limitării răspândirii Covid-19. Restricţii vor fi valabile pe întreg teritoriul Angliei în intervalul 5 noiembrie - 2 decembrie 2020. Practic, este reinstituită norma StayHome care reduce timpul petrecut afară şi suspendă o serie de activităţi, anunţă Ambasada României în Marea Britanie.

Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepţii precum cele în scopul cumpărăturilor de produse de strictă necesitate, îngrijirii copiilor sau educaţiei, îndeplinirii sarcinilor de serviciu în situaţiile unde activitatea nu se poate desfăşura de acasă, tratamentelor medicale, programări sau situaţiilor de urgenţă, exerciţiilor fizice alături de persoane din familie sau cu maximum o persoană din altă familie şi vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

Întâlnirile dintre persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice, cu câteva excepţii. De asemenea se va menţine regula distanţării sociale de doi metri şi va fi permisă vizitarea unor locuri publice precum parcurile, plajele, grădinile publice şi locurile de joacă.

În schimb, guvernul britanic a decis închiderea magazinelor care comercializează produse care nu sunt de strictă necesitate, a restaurantelor şi barurilor, a muzeelor şi sălilor de spectacole, a frizeriilor, saloanelor de înfrumuseţare, bronzare, masaj şi tatuaj, a centrelor de petrecere a timpului liber/leisure (grădini zoo, grădini botanice, cazinouri, săli de climbing, săli de fittnes, bowling, bazine de înot, terenuri de golf, centre de călărie), a spălătoriilor auto, croitoriilor şi a agenţiilor de turism şi a caselor de pariuri.

Supermarketurile şi magazinele care furnizează bunuri de strictă necesitate vor putea rămâne deschise, însă în condiţiile de funcţionare prevăzute de normele anti-Covid-19. Şi hotelurile vor fi deschise doar pentru persoanele care călătoresc în scop de serviciu.

Nu se închid nici şcolile, universităţile şi locurile de joacă, dar şi o serie de servicii publice precum cele medicale, pentru furnizarea de locuri de muncă, instanţele de judecată şi de evidenţă a populaţiei. Nu în cele din urmă, evenimente specifice precum înmormântările vor fie permise doar cu participare a maximum 30 de persoane, iar ceremoniile de căsătorie sau pentru parteneriate civile vor fi aprobate doar în circumstanţe excepţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici