Al doilea român infectat cu COVID-19, pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia. MAE a confirmat cazul

  • Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess este infectat cu coronavirus
  • Primul român care s-a îmbolnăvit la bordul navei era un membru al echipajului
  • În total, 621 de oameni au fost infectaţi la bordul Diamond Princess
2603 afișări
Imaginea articolului Al doilea român infectat cu COVID-19, pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia. MAE a confirmat cazul

Sursa FOTO: Profimedia

UPDATE 15.15 Încă 79 de cazuri de infecţie cu coronavirus, depistate la bordul navei Diamond Princess

Alte 79 de cazuri de infecţie cu coronavirus au fost descoperite, miercuri, la bordul navei de croazieră Diamond Princess, scrie The Guardian. Naţionalităţile celor afectaţi de virus nu au fost încă dezvăluite.

68 de oameni dintre cei 79 care au fost confirmaţi ca infectaţi nu prezintă niciun simptom al bolii, a anunţat ministerul japonez al Sănătăţii.

Numărul total al persoanelor infectate descoperite la bordul vasului este de 621. Între aceştia se regăsesc şi doi români.

La bordul navei s-au aflat iniţial 3.711 pasageri şi membri ai echipajului, printre care şi 17 români. Doi dintre aceştia, membri ai echipajului, au fost infectaţi şi sunt trataţi la spitale din Japonia. Până acum, autorităţile japoneze au testat 3.011 oameni dintre cei aflaţi la bord.
 
Update 11:45 Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor, conform unui anunţ de presă al instituţie remis, miercuri, MEDIAFAX.
 
Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe spune că opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.
 
Redăm mai jos integral comunicatul de presă al MAE:
 
„În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navelor de croazieră Diamond Princess şi Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
 
Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.
 
Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome.
 
Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.
 
În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, conchide sursa citată.
 
Primul român depistat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este una bună. Despre al doilea cetăţean român nu se cunosc deocamdată prea multe detalii. Despre primul se ştie că este din judeţul Argeş.
 
Nava de croazieră Diamond Princess se află în carantină de două săptămâni în largul coastelor Japoniei. Cei 500 de pasageri şi membri ai echipajului sunt debarcaţi în Japonia, iar cei care nu au avut simptomele specifice coronavirusului şi care nu au intrat în contact cu cei bolnavi sunt lăsaţi să plece.
 
Pe această navă au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu virusul care face ravagii în China”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici