A fost descoperit locul în care Prigojin îşi îngroapă „carnea de tun”

Gruparea Wagner: cimitirul din Rusia al grupului paramilitar s-a extins de şapte ori în două luni.

7932 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit locul în care Prigojin îşi îngroapă „carnea de tun”

A fost descoperit locul în care Prigojin îşi îngroapă „carnea de tun”

În doar câteva luni, cimitirul în care sunt îngropaţi mercenarii grupării paramilitare Wagner căzuţi în luptele din Ucraina a fost extins semnificativ. Acest lucru este relevat de imaginile din satelit şi de o investigaţie a New York Times, care dezvăluie cât de grele au fost pierderile trupelor lui Evgheni Prigojin.

Lărgirea cimitirului a coincis cu patru luni de lupte aprige în Donbass, în care soldaţi ai armatei obişnuite a Moscovei şi mercenari Wagner au încercat să avanseze spre nord.

Potrivit informaţiilor de la Washington, Wagner a pierdut mii de soldaţi pe front, dintre care 90% sunt foşti condamnaţi care au fost eliberaţi din închisoare după ce au acceptat să ia armele în mâini şi să fie trimişi în Ucraina.

Într-o imagine prin satelit făcută pe 24 ianuarie, aproximativ 170 de morminte sunt vizibile în cimitirul despre care se ştie că este locul de înmormântare al celor căzuţi din Wagner. Un număr care a crescut de 7 ori faţă de o imagine a aceluiaşi cimitir datând de acum două luni.

Faptul că Wagner are propriul cimitir este un alt semn al importanţei tot mai mari pe care gruparea o deţine în Rusia şi al încercării de a depăşi armata regulată din punct de vedere al fiabilităţii.

Cimitirul se află în satul Molkin

Existenţa cimitirului, care se află în micul sat Molkin, la câţiva kilometri sud-est de Krasnodar, a fost dezvăluită în decembrie de Vitali Wotanovski, activist şi fost ofiţer în Forţele Aeriene Ruse. Nu departe de Molkin se află principalul centru de instruire al formaţiunii paramilitare.

Wotanovski a explicat pentru New York Times că vizitează în mod regulat diferite cimitire, pentru a documenta câţi soldaţi ruşi au căzut în Ucraina şi precizează că nu ar fi descoperit cimitirul Molkin dacă localnicii nu i-ar fi dezvăluit că morţii din Batalionul Wagner sunt îngropaţi acolo.

Într-o serie de vizite la faţa locului, activistul a fotografiat noile morminte şi a distribuit fotografiile pe canalul său Telegram. Locuitorii din Molkin i-au mai spus că multe cadavre au fost incinerate.

Prigojin însuşi, în septembrie anul trecut, a făcut referire la un cimitir al grupării sale, în timp ce recruta prizonieri ruşi, promiţându-le că va avea grijă de cadavrele lor: „Pentru cei care nu ştiu unde vor să fie îngropaţi, noi îi va îngropa lângă capela Wagner”.

Asta după ce ONU şi alte organizaţii pentru drepturile omului au acuzat în trecut Wagner de uciderea civililor şi de execuţii în masă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici