A început ofensiva împotriva talibanilor. Forţele de opoziţie din Nord au cucerit trei districte

  • Forţele care se opun talibanilor din nordul Afganistanului spun că au cucerit trei districte în apropriere de valea Panjshir.
  • Nordul este locul unde forţele anti-talibane s-au regrupat.
  • Zona este locul unde şi înainte de 2001 erau grupate mişcările anti-talibane.
17459 afișări
Imaginea articolului A început ofensiva împotriva talibanilor. Forţele de opoziţie din Nord au cucerit trei districte

A început ofensiva împotriva talibanilor. Forţele de opoziţie din Nord au cucerit trei districte

Ministrul apărării, generalul Bismillah Mohammadi, care a promis să lupte contra talibanilor, a declarat într-un tweet că a ocpuat districtele Deh Saleh, Bano şi Pul-Hesar din provincia vecină Baghlan, la nord de Panjshir, relatează Reuters.

Postul de televiziune local Tolo News a citat un comandant al poliţiei locale care a declarat că districtul Bano se află sub controlul forţelor locale. El a precizat că au existat numeroase victime în lupte. Talibanii nu au comentat incidentul.

Fostul vicepreşedinte Amrullah Saleh şi Ahmad Massoud, fiul fostului comandant anti-sovietic al mujahidinilor Ahmad Shah Massoud, au anunţat că vor organiza o campanie împotriva talibanilor.

Oamenii apropiaţi de Massoud spun că în zona de Nord s-au adunat peste 6.000 de luptători: rămăşiţe ale unităţilor armatei şi ale forţelor speciale, precum şi grupuri din miliţiile locale.

Diplomaţii occidentali şi-au exprimat totuşi scepticismul cu privire la capacitatea alianţei din Nord de a susţine o campanie de succes împotriva talibanilor, având în vedere lipsa de sprijin din exterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici