A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume

A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume. Mehmet Özyürek, care a primit de trei ori titlul de cel mai lung nas al unei persoane în viaţă, avea 75 de ani şi a suferit un atac de cord înaintea unei intervenţii chirurgicale.

2116 afișări
Imaginea articolului A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume

FOTO BPT/Twitter

Bărbatul avea cel mai lung nas din lume, de 8,8 centimetri.

"Tatăl meu a fost foarte bun la suflet, a încercat să nu jignească pe nimeni. Tatăl meu nu era împăcat doar cu nasul lui, ci şi cu viaţa lui", a transmis fiul bărbatului, scrie Daily Star.

Mehmet Özyürek a fost extrem de mândru de nasul său şi de abilităţile sale de a mirosi. El declarat pentru Guinness World Records în 2021: "Simţul meu olfactiv este diferit de al altor oameni. Eu spun <aici miroase>, iar ceilalţi nu simt nimic. De exemplu, când intru în casă, îmi dau seama imediat ce fel de mâncare este gătit".

"Îmi place la nebunie această trăsătură (nasul lung - n.r.). Lumii îi place, Guinness World Records îi place, bineînţeles, şi soţiei mele îi place! Este o afecţiune genetică, din câte am înţeles. Nu a existat nicio explicaţie din partea medicilor, dar o am în familie, deci tatăl meu o are, unchii mei o au, eu o am”, spunea acesta.

Cel mai lung nas înregistrat în istorie i-a aparţinut englezului Thomas Wedders, al cărui nas măsura 19 cemtimetri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici