A murit cel mai longeviv prim-ministru, în funcţie, din lume

  • Cel mai longeviv prim-ministru din lume, prinţul Khalifa bin Salman Al Khalifa din Bahrain, a murit la vârsta de 84 de ani.
  • Prinţul Khalifa, care a preluat funcţia după ce Bahrainul şi-a obţinut independenţa în 1971, primise tratament la un spital din SUA, a declarat presa de stat.
  • Prinţul a fost considerat de mulţi dur, iar îndepărtarea sa a fost cerută de protestatarii pro-democraţie în timpul unei revolte eşuate în primăvara arabă din 2011.
1232 afișări
Imaginea articolului A murit cel mai longeviv prim-ministru, în funcţie, din lume

A murit cel mai longeviv prim-ministru, în funcţie, din lume

El a spus că primăvara arabă a adus doar „moarte, haos şi distrugere” şi a negat afirmaţiile că ar fi blocat eforturile de reformă politică în Bahrain, relatează BBC.
 
Analiştii spun că alegerea succesorului său va semnala dacă Bahrainul, care a fost recent de acord să normalizeze relaţiile cu Israelul, încearcă să stabilească un nou curs.
 
Statul musulman sunnit a contracarat disidenţa cu ajutorul forţele de securitate, constant, după protestele ce au avut loc în urmă cu nouă ani. Protestele au fost conduse de comunitatea şiită, care s-a plâns de discriminare.
 
Guvernul a interzis tuturor entităţilor mass-media independente să funcţioneze în ţară, a dizolvat toate grupurile de opoziţie şi a căutat reducă la tăcere şi mediul online.
 
Apărători proeminenţi ai drepturilor omului, jurnalişti şi lideri de opoziţie au fost închişi împreună cu zeci de protestatari.
 
Sute de oameni au fost, de asemenea, privaţi de naţionalitate, iar cinci bărbaţi au fost executaţi după ce au fost condamnaţi pentru infracţiuni de terorism în procese despre care grupurile pentru drepturile omului au spus că au fost afectate de încălcări grave ale demersurilor legale şi acuzaţii de tortură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici