A murit Giorgio Napolitano, primul preşedinte al Italiei ales de două ori

Preşedintele emerit al Italiei, senatorul Giorgio Napolitano, a murit, vineri seara, la o clinică din Roma. A fost primul preşedinte al Italiei ales de două ori.

472 afișări
Imaginea articolului A murit Giorgio Napolitano, primul preşedinte al Italiei ales de două ori

Giorgio Napolitano s-a stins la clinica Salvator Mundi din Roma.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Ignazio La Russa, citat de ANSA: „Ne părăseşte omul reformelor cu orice preţ, un napolitan de mare clasă, elegant şi <pretenţios>", aşa cum se autointitula.

Giorgio Napolitano era cunoscut ca un om atent la fiecare detaliu, muncitor neobosit, profund cunoscător al vieţii parlamentare şi al dinamicii politice.

Şi-a început primul mandat în 2006, bucurându-se de victoria Italiei la Cupa Mondială de la Berlin, şi a încheiat, în 2015, cei aproape doi ani ai celui de-al doilea mandat cu un oarecare regret că nu a putut vedea acele schimbări instituţionale pentru care a muncit atât de mult pentru a le duce la bun sfârşit.

Giorgio Napolitano avea 98 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici