A patra zi de grevă pe aeroporturile franceze: Zboruri anulate la Lyon şi trafic aerian perturbat la Paris

Traficul aerian la Paris era perturbat luni de o grevă a agenţilor de securitate, pentru a patra zi consecutiv, fiind previzibile întârzieri pentru călători, situaţie valabilă şi la Lyon, în zona central-estică, unde 30 la sută dintre zboruri sunt anulate.

169 afișări
Imaginea articolului A patra zi de grevă pe aeroporturile franceze: Zboruri anulate la Lyon şi trafic aerian perturbat la Paris

A patra zi de grevă pe aeroporturile franceze: Zboruri anulate la Lyon şi trafic aerian perturbat la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP

Călătorii "trebuie să se aştepte la întârzieri, la orele de vârf, în anumite puncte de (control) de siguranţă" de pe Aeroportul Roissy Charles de Gaulle, lângă Paris, a declarat o purtătoare de cuvânt a Aeroporturilor din Paris (ADP). "Vestea bună este că se prevede un trafic mai redus decât la sfârşitul săptămânii", a adăugat ea. Aproximativ 80.000 de călători sunt aşteptaţi să plece luni de pe Aroportul Roissy Charles de Gaulle, faţă de 93.000 cu o zi înainte.

Greva, în plină vacanţă de Crăciun, a antrenat deja perturbări în toate zilele, la sfârşitul săptămânii, pe aeroporturile Roissy şi cel din Toulouse, dar mai ales pe Lyon-Saint-Exupery, unde numeroase zboruri au fost anulate. Duminică, au decolat numai 47 dintre cele 125 de avioane prevăzute să plece de pe aeroportul din Lyon.

Luni, începând de la ora 7.00 GMT (9.00, ora României), de pe Aeroportul Lyon-Saint-Exupery urmează să decoleze aproximativ 100 de zboruri, dar 30 la sută dintre plecări sunt anulate.

Bagaje "neobişnuite", cum ar fi cele de tip schi, surf sau coş de golf, nu vor putea fi îmbarcate în cursele operate luni.

Greva, lansată vineri de sindicate ale firmelor de securitate aeroportuară, care au aproximativ 10.000 de salariaţi (ICTS France, Securitas, Brink's, Alyzia Surete, I Sec, Vigimark, Samsic, Serris, Securus), a fost reluată duminică, în urma eşecului negocierilor cu patronatul.

Sindicatele din cadrul întreprinderilor de securitate, care au împreună aproximativ 10.000 de salariaţi, cer reluarea negocierilor asupra condiţiilor de muncă şi o recalculare a salariilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici