Majoritatea zborurilor cu plecare de pe aeroportul din Lyon, anulate din cauza unei greve

Majoritatea zborurilor cu plecare de pe aeroportul din Lyon sunt anulate sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, din cauza unei mişcări naţionale de grevă a celor 10.000 de agenţi de securitate.

109 afișări
Imaginea articolului Majoritatea zborurilor cu plecare de pe aeroportul din Lyon, anulate din cauza unei greve

Majoritatea zborurilor cu plecare de pe aeroportul din Lyon, anulate din cauza unei greve (Imagine: Mediafax Foto)

Sâmbătă, "23 de zboruri vor fi asigurate între 14.00 şi 19.30 (15.00-20.30, ora României). Zborurile programate între 5.30 şi 14.00 (6.30-15.00, ora României)pentru decolare rămân anulate", a indicat aeroportul într-un comunicat, după ce iniţial anunţase suspendarea tuturor zborurilor.

La Paris, situaţia era normală sâmbătă dimineaţă pe aeroportul Orly, în timp ce la Roissy-Charles De Gaulle greva agenţilor de securitate risca, la fel ca vineri, să provoace întârzieri la decolare, potrivit direcţiei Aeroports de Paris (ADP).

Greva a fost lansată de sindicatele întreprinderilor de securitate aeroportuară, care au 10.000 de angajaţi. Ea a fost respectată în proporţie de aproximativ 50 la sută, potrivit Sesa (sindicatul întreprinderilor aeroportuare), federaţia patronală.

Din cauza lipsei negocierilor privind salariile şi condiţiile de lucru, agenţii au decis să continue greva sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici