A treia scrisoare-capcană găsită la o bază aeriană spaniolă

Forţele de securitate spaniole au găsit un al treilea dispozitiv exploziv suspect ascuns într-un plic trimis prin poştă la baza Forţelor Aeriene situată în Torrejon de Ardoz, în afara Madridului, a anunţat joi Ministerul Apărării.

276 afișări
Imaginea articolului A treia scrisoare-capcană găsită la o bază aeriană spaniolă

A treia scrisoare-capcană găsită la o bază aeriană spaniolă

După ce au scanat plicul cu raze X, ofiţerii de securitate ai forţelor aeriene au stabilit că acesta conţinea "un mecanism", se arată în comunicatul ministerului. Poliţia încă analiza coletul joi dimineaţă, scrie Reuters.

Două scrisori-capcană au fost găsite miercuri, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid şi unui producător de arme, Instalaza din Zaragoza, în nord-estul Spaniei, a anunţat poliţia.

Prima scrisoare-capcană a explodat, provocând rănirea uşoară a unui oficial al ambasadei ucrainene.

După primul incident, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să consolideze "urgent" securitatea şi a cerut Spaniei să investigheze atacul, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean.

Ambasadorul Serhii Pohoreltsev a declarat pentru site-ul de ştiri ucrainean European Pravda că pachetul suspect care îi era adresat a fost înmânat comandantului ambasadei, un membru al personalului ucrainean.

Înalta Curte din Spania a deschis o anchetă privind atacul ca fiind un posibil caz de terorism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici