Abdel Fattah al-Sisi promite că armata nu va avea niciun rol în conducerea Egiptului

Abdel Fattah al-Sissi, fostul şef al armatei egiptene, a declarat luni că, dacă va fi ales preşedinte al Egiptului la sfârşitul lui mai, armata va avea niciun rol la conducerea ţării.

135 afișări
Imaginea articolului Abdel Fattah al-Sisi promite că armata nu va avea niciun rol în conducerea Egiptului

Abdel Fattah al-Sisi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Armata nu va juca niciun rol în conducerea Egptului", a declarat el în cursul unui interviu pentru un post de televiziune privat.

El a subliniat, de asemenea, că dacă va deveni preşedinte, în Egipt nu va mai exista mişcarea Fraţii Musulmani.

Mareşalul Abdel Fattah al-Sisi a anunţat, la sfârşitul lui martie, că va candida la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru sfârşitul lui mai şi a promis să "elibereze Egiptul de terorism".

Omul politic cel mai popular din Egipt, al-Sisi, arhitectul destituirii, în luna iulie, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, este considerat favorit la scrutinul prezidenţial din această cea mai populată ţară arabă.

Numit în funcţii din domeniul Apărării în perioada conducerii lui Morsi, al-Sissi a fost până la sfârşitul lui martie şef al armatei, ministru al Apărării şi viceprim-ministru al autorităţilor interimare. Pentru a fi eligibil, el a fost nevoit să demisioneze din aceste funcţii.

După destituirea lui Morsi, singurul preşedintele egiptean ales în mod democratic, noile autorităţi afirmă că duc un "război împotriva terorismului", militarii şi poliţia reprimându-i dur pe susţinătorii lui Morsi într-o campanie necruţătoare soldată, potrivit Amnesty International, cu cel puţin 1.400 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici