Accesul la secţia de votare din Corjova, blocat de persoane neidentificate

Presoane neidentificate au blocat accesul la secţia de votare numărul 5, amplasată în liceul teoretic Mihai Eminescu din Corjova, şi nu permit desfăşurarea votului, a declarat secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Roşca, pentru pagina electronică a Info-Prim Neo.

28 afișări
Imaginea articolului Accesul la secţia de votare din Corjova, blocat de persoane neidentificate

Accesul la secţia de votare din Corjova, blocat de persoane neidentificate (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Comisia îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de acest caz de încălcare gravă a Constituţiei Republicii Moldova şi examinează posibilitatea mutării acestei secţii de votare în alt loc.

La ora 07.00 (07.00 ora României), au fost deschise 1.986 de secţii de votare în ţară. Procesul a început conform procedurii stabilite, fără incidente, cu excepţia comunei Corjova, raionul Dubăsari.

În listele electorale sunt înscrişi 2.622.495 de alegători.

Alegătorii din Corjova vor putea vota, până la ora 23.00, în localităţile vecine Cocieri şi Ustia

Secţia de votare din satul Corjova a fost blocată miercuri dimineaţă la ordinul comandamentului militar şi al administraţiei de la Tiraspol, susţine copreşedintele delegaţiei R.Moldova în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu pentru BASA-press.

"În prezent, în faţa secţiei se află peste 300 de persoane, în special reprezentanţi ai organizaţiilor obşteşti din Camenca, Bender (Tighina). Aceştia au blocat atât accesul cetăţenilor la secţia de votare, precum şi drumul din localitate şi nu le permit locuitorilor şi mijloacelor de transport să se deplaseze în alte localităţi", a declarat Leahu.

Secţia de votare din comuna Corjova a fost blocată de persoane neidentificate şi la alegerile parlamentare din 5 aprilie, iar alegătorii din această localitate au putut vota pe liste suplimentare în birourile de vot din Cocieri şi Ustia, în raionul Dubăsari.

Şi de această dată alegătorii din Corjova vor vota pe liste suplimentare în cele două localităţi, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale.

Preşedintele comisiei, Eugeniu Ştirbu, a declarat în cadrul şedinţei extraordinare că instituţia a luat cunoştinţă de imposibilitate desfăşurării procesului electoral în secţia de votare din localitatea Corjova şi a aprobat propunerea membrului comisiei Vasile Gafton de a sesiza Procuratura generală în acest sens, pentru ca persoanele care au blocat secţia de votare să fie sancţionate.

Secţiile de votare din Cocieri şi din Ustia vor fi deschise până la ora 23.00 (23.00 ora României), a declarat Ştirbu pentru pagina electronică a Info-Prim Neo.

"Conform codului electoral, avem dreptul să prelungim procesul de votare în secţiile în care, din anumite motive, acesta a fost întrerupt sau blocat", a precizat el.

Corjova, localitatea natală a preşedintelui în exerciţiu Vladimir Voronin, deşi este sub jurisdicţia Chişinăului, este controlată de facto de administraţia transnistreană. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici