ACCIDENT feroviar în Austria: Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Viena. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele sunt în stare gravă | FOTO

Două trenuri de pasageri au intrat în coliziune, vineri seară, în apropierea oraşului austriac Viena, numeroase persoane fiind rănite, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie, citate de revista Focus.

5681 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT feroviar în Austria: Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Viena. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele sunt în stare gravă | FOTO

ACCIDENT feroviar în Austria: Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Viena. Cel puţin 20 de răniţi, unii fiind în stare gravă | FOTO (Imagine: blick.ch)

UPDATE: Autorităţile austriece suspectează o eroare umană în cazul accidentului feroviar

Autorităţile austriece suspectează că accidentul feroviar produs vineri seară la periferia oraşului Viena a fost cauzat de o eroare umană.

"Verificăm ipoteza unei erori umane, nu a unei defecţiuni. Vom afla în următoarele zile", a transmis Ministerul austriac al Transporturilor.

Accidentul a avut loc vineri în jurul orei 18.00 (19.00, ora României).

Cele două trenuri circulau în direcţia Viena, iar, la un moment dat, au intrat pe aceeaşi linie, situaţie care a generat coliziunea.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviare ÖBB a declarat că, în total, în ambele trenuri erau 150 de pasageri. Zece au necesitat descarcerare.

Accidentul s-a produs în zona Kritzendorf, în districtul Klosterneuburg, la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Viena.

"Un tren de mare viteză a intrat în coliziune cu un tren regional, iar cel puţin două vagoane s-au răsturnat (...)", a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare din Austria, ÖBB.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele sunt în stare gravă.

Autorităţile au trimis 40 de ambulanţe la locul accidentului. Potrivit datelor existente în acest moment, toţi pasagerii trenului au fost evacuaţi, iar autorităţile anchetează circumstanţele producerii accidentului.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici