Donald Trump a promulgat Legea de reformare a sistemului fiscal

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a promulgat vineri Legea de reformare a sistemului fiscal, afirmând că noile măsuri vor stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

891 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a promulgat Legea de reformare a sistemului fiscal

Donald Trump a promulgat Legea de reformare a sistemului fiscal

Congresul SUA a aprobat cel mai amplu plan de reformă fiscală din ultimele trei decenii, ceea ce constituie o victorie legislativă majoră pentru preşedintele Donald Trump.

"Planul va fi un lucru uriaş pentru poporul american. Va fi fantastic pentru economie, va opri companiile să părăsească Statele Unite. Eu consider că este un plan benefic pentru clasa de mijloc, pentru crearea de locuri de muncă", a afirmat Donald Trump, citat de NBC News.

Congresmenii republicani insistă că proiectul, care conţine scăderi de impozite pentru companii şi persoane fizice, va stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Familiile din categoria medie şi inferioară vor beneficia doar de reduceri modeste, astfel că politicienii democraţi argumentează că noua lege va accentua diferenţele de venituri între americanii săraci şi cei bogaţi.

Potrivit Centrului pentru Politici Fiscale (Tax Policy Center), un institut independent cu sediul la Washington, familiile cu venituri medii vor beneficia de reduceri fiscale în valoare totală de 900 de dolari în 2018, în timp ce avantajele pentru cei mai bogaţi 1% dintre americani vor fi în medie de câte 51.000 de dolari.

Planul fiscal conţine prevederi care elimină obligaţia impusă cetăţenilor de a avea asigurări medicale, fiind practic anularea unui element fundamental prevăzut în Legea serviciilor medicale accesibile (numită "Obamacare"), contestată dur de preşedintele Donald Trump.

În pofida tonului discursiv adoptat de Donald Trump, Legea fiscală nu este foarte populară în rândul cetăţenilor. Un sondaj NBC/Wall Street Journal efectuat marţi relevă că doar 24% dintre americani susţin planul fiscal, 41% fiind împotriva acestuia. În acelaşi timp, 63% dintre cetăţeni cred că planul va fi în primul rând în avantajul companiilor şi bogaţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici