Accident minier în China, soldat cu cel puţin 73 de morţi

Şaptezeci şi trei de mineri au murit duminică într-un accident produs într-o mină din provincia chineză Shanxi (nord), a anunţat agenţia China Nouă.

18 afișări
Imaginea articolului Accident minier în China, soldat cu cel puţin 73 de morţi

Accident minier în China, soldat cu cel puţin 73 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroşi mineri se aflau în continuare blocaţi în galerie. Mina de la Tunlan este situată la 50 de kilometri de capitala provinciei, Taiyan. Accidentul s-a produs la ora 02.00 (sâmbătă, 20.00 ora României).

Circa 436 de persoane se aflau în mină în momentul producerii accidentului, a precizat agenţia oficială chineză.

Majoritatea răniţilor au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, potrivit agenţiei China Nouă, care citează medici din localitatea Gujiao.

Acesta este cel mai grav accident de la cel soldat cu moartea a 105 persoane, în decembrie 2007, după o explozie produsă într-o mină din Shanxi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici