Accidentul aviatic din Pakistan a fost cauzat de condiţiile meteorologice dificile

Prăbuşirea unui avion de linie pakistanez, care s-a soldat cu 127 de morţi vineri, în apropiere de Islamabad, a fost cauzată de condiţiile meteorologice dificile, a dat asigurări sâmbătă compania privată Bhoja Air, excluzând o problemă tehnică a aparatului vechi de aproape 30 de ani.

105 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic din Pakistan a fost cauzat de condiţiile meteorologice dificile

Accidentul aviatic din Pakistan a fost cauzat de condiţiile meteorologice dificile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu a existat nici o problemă tehnică, a fost din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile", a declarat un reprezentant al Bhoja Air, Masham Zafar, cu privire la accidentul produs în timpul unei furtuni violente, vineri după-amiază.

"Avionul decolase de pe aeroportul din Karachi după ce a primit autorizarea Aviaţiei civile pakistaneze (CAA), care i-a dat şi undă verde pentru a ateriza la aeroportul din Islamabad", a adăugat el.

Aparatul de tip Boeing 737-200 al Bhoja Airlines avea o vechime de 28 de ani şi a fost achiziţionat de la o companie sud-africană, a declarat un oficial al CAA, sub acoperirea anonimatului.

"Aparatul era vechi şi la mâna a doua, dar acest lucru nu este neobişnuit. Compania publică pakistaneză PIA utilizează de asemenea aparate vechi. Companiile aeriene au rareori aparate noi", a răspuns Zafar.

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă agricolă la câţiva kilometri de aeroport, explodând şi luând foc în urma şocului.

Un oficial al CAA, Junaid Khan, a confirmat oficial moartea a 127 de persoane - 121 de pasageri şi şase membri ai echipajului - care se aflau la bordul avionului, aşa cum anunţase anterior şi poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici