Acoperişul unui teatru din centrul Londrei s-a prăbuşit în timpul unui spectacol. Peste 80 de persoane au fost rănite

Acoperişul teatrului Apollo, situat în centrul Londrei, s-a prăbuşit joi seara în timpul unui spectacol, soldându-se cu peste 80 de răniţi.

862 afișări
Imaginea articolului Acoperişul unui teatru din centrul Londrei s-a prăbuşit în timpul unui spectacol. Peste 80 de persoane au fost rănite

Acoperişul unui teatru din centrul Londrei s-a prăbuşit în timpul unui spectacol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prăbuşirea acoperişului teatrului Apollo, construit în 1901, în cartierul Soho, s-a soldat joi seara cu cel puţin 80 de răniţi, şapte dintre care se află în stare gravă, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Majoritatea celor răniţi primesc îngrijiri la faţa locului, a precizat un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă.

Scotland Yard a anunţat pe contul său de Twitter că un autobuz imperial a fost utilizat pentru a-i transporta pe primii răniţi la spital.

Cei mai mulţi dintre ei sunt şocaţi şi bandajaţi la cap. Poliţia a instalat un cordon de securitate în acest cartier, unde se află mai multe teatre şi restaurante.

La o oră după accident, pompierii au anunţat că reuşit să scoată toate persoanele, prinse sub dărâmături.

"Noi am fost sunaţi în jurul orei 20.15 GMT (22.15, ora României) de la Appolo Theatre, cu privire la prăbuşirea acoperişului în timpul unui spectacol", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Scotland Yard, precizând că deţine informaţii despre "numeroase victime".

"Asta s-a întâmplat cu puţin timp după prima parte a spectacolului", a afirmat un martor.

Poliţia, serviciile de salvare şi opt autospeciale ale pompierilor se afla la faţa locului.

Pompieri au anunţat că asupra spectatorilor s-a prăbuşit un balcon, însă mai mulţi martori, citaţi de BBC au relatat în reţele de socializare că au văzut părţi ale acoperişului, căzute peste spectatori.

Iniţial, ei au crezut că accidentul face parte din spectacol, apoi au înţeles că nu este aşa.

"Cred la zece minute după îndeputul piesei, am auzit un zgomot care s-a repetat, am crezut ca plouă", a relatat un martor, Desmond Thomas, în vârstă de 18 ani.

"În teatru era un haos total, a fost îngrozitor, oribil", a afirmat pentru postul de televiziune Sky News Martin Bostock, care a fost rănit la cap de dărâmături.

Teatrul, care numără 775 de locuri pe patru nivele, era plin în momentul producerii accidentului, când spectacolul "The Curious Incident Of The Dog in the Night-time" era în plină desfăşurare, au relatat mai mulţi martori pentru posturi de televiziune locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici