Acropola din Atena şi principalele obiective din Grecia, închise din cauza unei greve

Acropola din Atena, monument celebru din antichitate, precum şi principalele obiective şi muzee din Grecia au rămas închise sâmbătă din cauza unei greve a gardienilor, care protestează pentru că nu sunt plătiţi în weekend-uri.

277 afișări
Imaginea articolului Acropola din Atena şi principalele obiective din Grecia, închise din cauza unei greve

Acropola din Atena şi principalele obiective din Grecia, închise din cauza unei greve (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Închis din cauza grevei personalului", indică un afiş la intrarea pe Acropolă, unde grupuri de zeci de turişti îşi exprimau dezamăgirea.

Uniunea panelenică a gardienilor siturilor arheologice (Peyfa) a relansat această mobilizare, care afectează majoritatea obiectivelor şi muzeelor, din cauza "nerezolvării problemei plăţii în weekend-uri", a afirmat unul dintre reprezentanţii săi, Costas Oikonomou. După votul din această toamnă care impunea noi măsuri de rigoare în ţară, "plata pentru weekend-uri a fost pur şi simplu suprimată; Ministerul Culturii ne promisese că va rezolva problema dar nu a făcut nimic".

Gardienii, care au participat la mai multe zile de acţiuni de avertisment la sfârşitul lui noiembrie, vor fi în grevă "în fiecare sâmbătă până la soluţionare", a adăugat el.

Grecia, una dintre primele ţări afectate de criza datoriilor de doi ani, este supusă unor măsuri draconice de austeritate, la presiunea creditorilor săi, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Grevele gardienilor obiectivelor şi muzeelor sunt frecvente în Grecia, spre marea nemulţumire a operatorilor de turism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici